Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine bombalı saldırı planı son anda önlendi!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Siirt'te düzenlediği mitinginde görevli olan bir polis memurunun aracının altına daha önceden yerleştirilen patlayıcı bir düzenek don anda fark edildi ve bomba imha uzmanları tarafından imha edildi. Polis şüphelilerin yakalanması için bir çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

Mardin Nusaybin'de Çevik Kuvvet Büro Amirliğinde görev yapan bir polis memurunun aracının altına yerleştirilmiş olan bir patlayıcı tespit edildi. Patlayıcının tespit edilmesinden hemen sonra olay yerine bomba imha ekibi yönlendirildi. 



Ekipler, aracın alt kısmına mıknatıslı düzenek ile yerleştirilmiş olan patlayıcıyı kontrollü şekilde imha ederken olay yerine gelen inceleme ekipleri, düzenekte ve araçta şüphelilere yönelik bir parmak izi taraması başlattı. Araç sahibi olan çevik kuvvet polisinin Cumhurbaşkanın Recep Tayyip Erdoğan'ın Siirt'teki programı için takviye olarak gönderilecek olan ekibin içinde yer alacağı öğrenildi.



POLİS MEMURU SORGUYA ALINDI

Patlayıcının tespit edilmesine ilişkin ifadesi alınan polis memurunun kendine ait araçla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mitingine gitmek için ikametinden ayrıldığı, daha sonra da kendisi gibi dış göreve gidecek bir başka polis memuru arkadaşını evinden aldığı sırada, arkadaşının aracının altındaki cismi  fark ettiklerini söylediği öğrenildi.

 

cumhurbaşkanı erdoğan siirt mitingi bombalı saldırı