Cumhurbaşkanı Erdoğan kabineyi topluyor! Masada hangi konular var ?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın kabineyi topluyor. Masada Rusya-Ukrayna gerilimi ve koronavirüs ile mücadele süreci yer alacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın kabineyi topluyor. 

Tüm Bakanlar Cumhurbaşkanı Başkanlığı'nda beştepe'de yapılacak olan kabine toplantısına katılacak ve masada koronavirüs ile mücadele süreci başta olmak üzere, Rusya-Ukrayna gerilimi gibi önemli konular olacak. 

Koronavirüsle mücadele süreci

Koronavirüs salgınında artan vaka sayıları ve günlük vakaların 90 binleri aşması masaya yatırılacak ve vaka artışını önlemek için atılacak adımlar ve aşılamadaki son durum değerlendirilecek.

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de toplantının gündeminde

Ve Doğu Akdeniz'deki gelişmeler. Bölgede doğalgaz konusunda oluşabilecek yeni ittifaklar değerlendirilecek.Bu bağlamda İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un Türkiye ziyareti de ele alınacak.Ekonomideki son durum da toplantının gündeminde. Alınan tedbirlerin piyasaya yansımasına dair son durum görüşülecek.

Erdoğan Ukrayna'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, Rusya-Ukrayna gerilimindeki son durum ele alınacak. 3 Şubat'ta Ukrayna'ya yapılacak ziyaret değerlendirilecek. Bölgede tansiyonun düşürülmesi için yürütülen diplomatik çalışmaların yanısıra ikili ilişkiler masaya yatırılacak.

kabine toplantısı cumhurbaşkanı erdoğan