Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'da Putin ile bir araya geldi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Kazakistan'da bir araya geldi. İki lider yaptıkları ikili görüşmenin ardından Avrupa'ya gaz tedariki ile ilgili önemli mesajlar verdi.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin Kazakistan'daki zirvede buluştu. İkili görüşmede gerçekleştiren iki devlet başkanı, görüşmenin ardından çok önemli açıklamalar yaptı ve dünyaya mesaj verdi. Vilademir Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında  "Gaz tedariğinde Türkiye güvenli bir güzergah. Türkiye gaz sevkiyatında en güvenilir rota" derken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Akkuyu nükleer santralinin önemli bir adım olduğunu söyledi.

İkili görüşme sonrası açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu sıralar Asya'da İşbirliği ve güven arttırıcı önlemler Konferansının 6. Zirvesi dolayısı ile Kazakistan'ın başkenti Astana'da bulunuyor. Astana'da temaslar kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin arasında da ikili bir görüşme gerçekleşti. Görüşmenin ardından iki Lider önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan görüşme sonrası yaptığı açıklamada "Akkuyu ile ilgili olarak birinci türbün önümüzdeki yılın ilk yarısında açılmış olması dünyada farklı bir ses getirecektir.” dedi.

Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ise açıklamasında şöyle konuştu; "Ağustos ayında yapılan bütün anlaşmalar yerine getiriliyor. İlgili arkadaşlar tüm verilen hedefleri yerine getiriyor.

Hem yatırım süreci hem Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatı ile ilgili çalışmaları yapılıyor. Şu an 22 bin kişi sahada çalışıyor.

Gelecek sene mayıs ayında ilk yakıtı getirmeyi hedefliyoruz böylece yeni bir aşamaya girmiş olacağız. Türkiye en güvenli güzergah haline geldi.

Bu gaz boru hattını daha yoğun bir şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Türkiye'yi dünyanın en büyük gaz merkezi yapmak istiyoruz" dedi.