Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Keşke ülkemizin her yerinden petrol fışkırsa" diyerek açıkladı…

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan akaryakıt durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Fiyatların rahatsız edici olduğunu söylerken sürdürülebilir seviyelerin üstünde olduğunu da ifade etti. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın akaryakıt fiyatlarına dair açıklamasının detayları…

Reklam
Reklam

Türkiye’nin gündemini uzun zamandır meşgul eden akaryakıt zamlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu. Erdoğan, partisinin grup toplantısında fiyatların geldiği noktanın kabul edilemez olduğunu söyleyerek açıkladı.

“Pompa fiyatlarındaki rakamlar gerçekten rahatsız edici seviyededir. Petrol tüketimindeki çok büyük bölümü ithalat ile karşılayan bir ülke olarak ham petrol fiyatlarındaki yükselişten ve kurdaki artıştan anında etkileniyoruz” açıklamasında bulundu. Bunun yalnızca Türkiye adına değil, diğer ülkelerde de sürdürülebilir olmadığını belirtti.

“Gerileyeceğini ümit ediyoruz”



Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada, “Petrol fiyatlarındaki aşırı yükselmeye bağlı olduğundan pompa fiyatları da rahatsız edici seviyededir. Keşke ülkemizin her yerinden petrol fışkırıyor olsa bu durumun önüne geçebilsek. Ancak petrol tüketiminde çok büyük bir bölümü ithalatla karşılayan bir ülke olarak ham petrol fiyatlarındaki yükselişten ve kurdaki artışlardan anında etkileniyoruz. Petrol fiyatlarının katlanarak artan seviyesi tek bizim için değil, hiçbir ülke açısından sürdürülebilir değildir. Bu fiyatların makul seviyelere düşmesiyle pompa fiyatlarının da gerileyeceğini ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.