Cumhurbaşkanı Erdoğan konut paketini açıkladı! Konut kredisi başvuru şartları nelerdir?

TAKİP ET

Kabine toplantısının ardından çok önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıl vadeli yüzde 0,99 faizli konut kredisi müjdesini paylaştı. Erdoğan'ın açıklamasının ardından konut kredisi ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı.

Reklam
Reklam

Kabine toplantısının ardından çok önemli açıklamalara yer veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıl vadeli yüzde 0,99 faizli konut kredisi müjdesini paylaştı. Erdoğan’ın açıklamasının ardından konut kredisi ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya başlandı. Konut almak isteyen vatandaşlar için 3 ayrı paketin devreye gireceğini duyuran Erdoğan, 1. el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,99 konut kredisi sağlanacağını belirtti. Peki, yüzde 0,99 faizli konut kredisine kimler başvurabilir? Başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

3 Ayrı Paket Sunulacak

Kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan konut kredisi müjdesi geldi. Konut finansmanı hakkında yeni paketleri açıklayan Erdoğan, konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketin sunulduğunu söyledi . Son dönemde yaşanan fahiş yükselişler nedeniyle konut inşaasında yavaşlama ve konut fiyatlarında çok büyük artışların yaşandığına dikkat çeken Erdoğan, ‘Vatandaşlarımızı bu arzi dalgalanmadan korumak amacıyla bir dizi tedbiri hayata geçirmeye karar verdik.’ dedi.



Başvuru Şartları Neler?

Konut almak isteyen vatandaşlar için 3 ayrı paket sunduklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, birinci pakette ilk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacağını duyurdu. İkinci pakette ise konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılıp döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların merkez bankasına satılarak alınmasıyla bu paketten yararlanacağını aktardı. Konut değeri 2 milyon lirayla sınırlı olan bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık 0,89 faizli konut kredisi içeriyor. Söz konusu paketin bir diğer amacı da döviz ve altın varlıklarının Türk lirasına dönüşümünü teşvik etmektir. Üçüncü paket ise inşaat sektörüne yönelik. Mayıs ayı başı itibariyle asgari yüzde 40’î tamamlanmış ve  asgari yüzde 50’si satılmamış inşaat projelerinin bir an önce tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık bir kaynak ayırıldığı, bir yıl boyunca konut fiyatlarını internet sitelerinde duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmaların belli bir rakama kadar ve 36 ay vadeyle bu finansmandan yararlanabilecekleri aktarıldı. Bu kapsamda inşaat halindeki projelerin hızla tamamlanarak kısa vadede konut arzının artması ve fiyatların dengeye gelmesi hedefleniyor.