Cumhurbaşkanı Erdoğan kritik kabine toplantısı sonrasında konuşuyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı sona erdi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda alınan kararları kamuoyu ile paylaşıyor.

Reklam
Reklam

Milyonlarca üniversite öğrencisinin de merakla beklediği Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de yapıldı. Öğleden sonra başlayan toplantı kısa süre önce sona ererken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının ardından açıklama yapıyor.

İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik durumu

Kabini toplantısının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk gündemi İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik durumu oldu. Bu ülkelerin istenen Şartları yerine getirmemesi halinde sürecin dondurul ocağına hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'in bu konuda iyi bir görüntü vermediğini söyledi. Türkiye'nin bu konuda tavrını net olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerisini bu ülkelerin kendisinin bileceğini söyledi.

Tarhan da yapılacak olan zirve

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yarın Türkiye İran ve Rusya arasında Tarhan’da yapılacak olan Zirve ile ilgili de konuştu. Biraz sonra Tarhan’a gideceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe günü ise Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı olduğunu dile getirdi. Cuma günü de çeşitli açılışlara katılacağını belirten Erdoğan, Türkiye'yi büyütmeye ve milletinin çıkarlarını savunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu'na cevap verdi

Kemal Kılıçdaroğlu'nun ile ilgili yaptığı eleştirilere de cevap veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Temmuz günü Osmangazi Köprüsü'nden geçen Araç sayısının 80624 olduğunu dile getirdi. İstanbul Boğazı geçiş trafiği ne nefes aldıran Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden ise günlük ortalama 60 binden fazla araç geçtiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Havalimanı'nda ise günde ortalama 1400 uçağın iniş kalkışı olduğunu, 230000 yolcuya hizmet verildiğini dile getirdi. Bu yoğunluğu Yeşilköy havalimanının kaldırmasını mümkün olmayacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, akıl ve vicdan sahibi herkesin de bunu Kabul edeceğini dile getirdi.