Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapılacağını açıkladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan merakla beklenen refah payı açıklaması geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekliye zam oranının yüzde 25 olacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklayacağı refah payı merak konusu olmuştu. Bugün taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için düzenlenen etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan milyonların beklediği haberi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 oranında zam yapılacağını duyurdu.

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 25 zam

Sözleşmeli'ye Kadro Şöleni toplantısında Gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan memur ve emekliye zam müjdesi geldi Nokia Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon verileri sonrasında refah Payı merak konusu olmuştu. Bugün enflasyonu değerlendiren ve memur ve emekliye müjde veren Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılacak olan zam oranının yüzde 25 olduğunu bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu ile ilgili açıklaması şöyle oldu;

"Bugün açıklanan verilerle enflasyondaki gerilemeye şahit olduk. Üretici fiyatları enflasyonu aralıkta eksi olarak gerçekleşti. Enflasyonun önümüzdeki süreçte de daha da düştüğünü göreceğiz ve ülke gündeminden çıkaracağız. Tabii bu, memur zamlarını da etkileyecek. Açıklanan verilere göre; kamu görevlileri ve emekliler için yüzde zam oranı 16,48 olarak uygulanacak. Ama ben bütün memurlara ve emeklilere yüzde 25 zam verileceği müjdesini buradan vermek istiyorum.”