Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi: 40 bin sağlık personeli ataması gerçekleşecek .Sağlık Bakanlığı personel alım başvuruları ne zaman açıklanacak?

TAKİP ET

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Bakanlığı 40 bin sağlık personel atamasının gerçekleşeceği müjdesini verdi. Sağlık Bakanlığı sağlık personel başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? 2021 kura tarihi ne zaman? İşte tüm detaylar...

Reklam
Reklam

Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?


40 bin sağlıkçı alımı için geri sayım başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kabine toplantısı sonrasında 40 bin sağlıkçı alımı yapılacağı haberini vermişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamalarda sağlık personel ataması yapılacağını bildirmişti. 12- 16 Kasım tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı sağlık personel alım başvurularından sonra gözler sonuçların açıklanmasına çevrildi. 
Resmi Gazetede yayınlanan bilgilere göre Sağlık Bakanlığı sağlık personel alım başvuruları 12-16 Kasım tarihleri arasında yapılacak ve 24 Kasım'da sonuçlar açıklanacaktır. 
Kura çekimi ne zaman gerçekleşecek?
2 Aralık Perşembe günü kura çekimi yapılacaktır.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama
Fahrettin Koca, Kabine toplantısı sonrası: 'Cumhurbaşkanımız açıklama yaptı. Yoğun hazırlıklar sonucunda yeni sağlık çalışma arkadaşlarımız için atama kararı alındı. 40 bin arkadaşımız, sorumluluk duyguları ile, nitelikli eğitimleri ile göreve başlayacaklar. Şimdiden, aramıza hoşgeldiniz diyorum' dedi. 
Atama müjdesi geldi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, video konferans aracılığı ile Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısına katılmış ve önemli açıklamalarda bulunmuştu. Çok yönlü iiyileştirme için sağlam adımların atıldığını belirten Koca şu ifadelere yer verdi:
'Atama bekleyen arkadaşlarımız var. Mesleğe adım atmanın sabır göstermenin zorluklarını bilmekteyim. Milletimizin, devletimizin kendilerine ihtiyacı var. Atamaları mülakat olmadan puana göre yapacağız. Arakadaşlarımız, atamaların şartların hazır olduğu en yakın tarihte gerçekleştireceğimize emin olsunlar.' 
40 bin Sağlık personel alım başvuru şartları 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının hemen ardında şu sözleri dile getirdi: 'Sağlık Bakanlığımıza 40 bin yeni sağlık personeli alacağımızı buradan milletimizle paylaşmak istiyorum. Salgını ülkemizde tamamen çıkartana kadar çalışacağız, mücadele edeceğiz. Kapanma dönemlerinde verdiğimiz kapsayıcı desteklerle ekonomik faaliyet yürüten aktör ve vatandaşlarımızın telafi edilemez sorunların önüne geçtik, engelledik.'
Sağlık Bakanlığı personel alım kadro dağılımı 
Sağlık Bakanlığının '2021 3. dönem İlk Defa ve Yeniden Atama Kurası İlanı' Resmi Gazete'de yayınlandı. Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun ilgili hükümleri ile Bazı Sağlık Personelinin Kamu Kurum ve Kuruluşlarında kura ile Kamuda Görevlendirilmesine İlişkin Usul ve Esaslara İlişkin Hükümler uyarınca Sağlık Bakanlığı, bağlı birimleri ve diğer kamu kurum ve kuruluşları tıp mesleği mevzuatına göre, uzman, tabip, uzman diş hekimi, diş hekimi ve eczacıların ilk kez veya yeniden atanmalarında, iş ve işlemlerin ataması, yayınlanan tebliğ kapsamında bilgisayar ortamında yapılacaktır.Eczacı unvanına sahip adaylar için iki ayrı yerleştirme yapılacaktır.
Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, ilk yerleştirmede yabancı dil bilen ve doktora programlarından mezun olan eczacıları istihdam edecek. İşe alım görevlisi uzman doktor unvanına sahip olacaktır. Başvuru çekiliş takvimine girilerek teslim edilecektir.e-Devlet kapısı kimlik doğrulama sistemi ile Sağlık Bakanlığı'ndaki Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden “https://yhgm.saglik.gov.tr ” adresinden kura takviminde belirtilen sürede yapılacaktır. Kura saat ve yeri yine aynı sistemden ilan edilecektir. Kura takiviminde belirlenen tarihlerde PBS başvuru formunu elektronik ortamda doldurulacak ve tercihler kaydedilip, kesinleşecektir. Kesinleştikten sonra hiçbir değişiklik yapılmayacaktır. 2557 sayılı kanun gereğince Türk soylu yabancılar, resmi kurumdan aldıkları Türk soylu olduklarına dair belgeyi başvuru sisteminden elektronik olarak kaydedeceklerdir. 
Eczacı dışında diğer unvan ve branşlar sadece ikinci yerleştirme için tercih yapabileceklerdir. En fazla 10 tercih yapma hakkına sahiptirler. Tercihlerinin gelmemesi halinde adayların, boş kalan münhallere genel kura ile yerleştirilecekleridr. Kuraya başvuru yapıpta iptal ettirmek isteyenler 17 Kasım- 30 Kasım tarihleri arası saat 18:00'e kadar PBS elektronik ortamda bu işlemi gerçekleştirebilirler. Bu kişiler, kuraya yeniden başvuru yapamazlar.Kura sonucu atananlar, ilandan itibaren 1 yıl süre ile tekrardan kuraya başvuru yapamazlar. Belgede eksik olanların, hatası olanların başvurusu kabul edilmeyecektir. Kura sonrası kadroya geçen adaylar, arşiv soruşturmasından sonra atanacaklardır. Arşiv soruşturması olumsuz olanların atama işlemi gerçekleşmeyecek. 5335 sayılı Kanun kapsamında emekli doktor ve uzmanlar, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarında kadro seçimi yaparak başvuruda bulunabilirler. Ancak aynı kanuna göre emekli doktorlar ve uzman doktorlar, Sağlık Bakanlığı'nın tesisleri dışındaki kurumlara yerleşseler dahi atanamayacaklar.  
 

Sağlık Bakanlığı 40 bin sağlık personel ataması 2021 kura tarihi