Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Türkmenistan'a gitti!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Zirvesi'ne katılmak ve resmi ziyarette bulunmak için Türkmenistan'a gitti.

Reklam
Reklam

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov'un davetlisi üzerine bugün Atatürk Havalimanı'nda özel uçağı "TRK" ile saat 10.40'da Türkiye'den ayrılan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aşkabat'a doğru hareket etti. Burada 'Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15’inci Zirvesi'ne katılacak olan Erdoğan, ayrıca ülke yetkilileri ile de resmi toplantılar yapacak.



Yapılacak resmi ziyaretlerde iki ülke ilişkileri tüm yönleri ile ele alınacak ve ortak anlaşmalara imza atılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türkmenistan ziyaretlerinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik ediyor.



Erdoğan, resmi ziyaret sonrasında Türkmenistan'ın Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile birlikte 28 Kasım tarihinde düzenlenecek olan 'Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi'ne katılacak. 
 

cumhurbaşkanı erdoğan türkmenistan resmi ziyaret