Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus lider Putin'e 'Acil' ateşkes çağrısı yaptı!

TAKİP ET

Rusya Lideri Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş için 'Acil' ateşkes çağrısı yaparak hep birlikte barışın yolunu açmayı talep etti.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş 11.ç günde devam ederken ülke liderleri savaşın biran önce bitmesi yönünde peş peşe çağrılarda bulunmaya başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir telefon görüşmesi yaparak ateşkes çağrısını Putin ile yeniden paylaştı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rus lider Putin'in arasındaki başlayan kritik telefon görüşmesi yaklaşık 40 dakika sürerken görüşmede, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaştaki son durumlar ele alındı. Erdoğan, Putin'e 'Acil' ateşkes çağrısı yaparken Putin'e "Hep birlikte barışın yolunu açalım" dediği öğrenildi. 



İki liderin görüşmesinin hemen ardından Kremlin Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise Rusya lideri Putin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Rusya'nın hem Ukrayna hem de yabancı ortaklarıyla diyaloğa hazır olduğu ve aynı zamanda Ukrayna'daki askeri operasyonun ise yapılan planlamaya uygun olarak ilerlediğini söylediği kaydedildi.

 

rusya lideri putin telefon görüşmesi ateşkes çağrısı cumhurbaşkanı erdoğan