Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya lideri Putin ile görüştü

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rusya devlet başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler ve Rusya Ukrayna Savaşı konuşuldu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre ikili görüşmede Türkiye Rusya ilişkileri, enerji, Rusya Ukrayna Savaşı ve Suriye'deki son durum ele alındı. Erdoğan ve Putin arasında yapılan telefon görüşmesinde Türkiye'de bir doğalgaz Merkezi oluşturulması da konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuda kısa sürede somut adımların atılacağını açıkladı.

Doğalgaz Merkezi ele alındı

Rusya, Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak Türkiye'de bir doğalgaz Merkezi kurmak istediklerini duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin arasında yapılan görüşmede de doğalgaz Merkezi ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de kurulacak doğalgaz merkezi için altyapıyı güçlendirdiklerini belirterek bu konuda en kısa sürede yol haritası tamamlanacağını söyledi.

Ateşkes çağrısı yaptı

Diğer yandan görüşmede Rusya Ukrayna Savaşı ile ilgili müzakerelerde konuşuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan müzakerelerden olumlu sonuç alındığını hatırlatarak barış ve müzakere çağrılarını tekrarladı.