Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim tarihini açıkladı! Cumhur İttifakı'nın adayı resmen ilan edildi

TAKİP ET

İzmir'de halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime yönelik yeni açıklamalarda bulundu. Erken seçim olup olmayacağına dair tartışmalar devam ederken İzmir'de gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu resmen ilan etti. Kılıçdaroğlu'na seslenen Erdoğan, ya adaylığını ya da adayını açıklamasını istedi.

Reklam
Reklam

İzmir’de halka seslenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçime yönelik yeni açıklamalarda bulundu. Erken seçim olup olmayacağına dair tartışmalar devam ederken İzmir’de gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu resmen ilan etti. Kılıçdaroğlu’na seslenen Erdoğan, ya adaylığını ya da adayını açıklamasını istedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’naun kaçak dövüştüğünü söyleyen Erdoğan, İYİ Partili İbrahim Halil Oral’ın ‘Alevi’ açıklamasını da değerlendirdi. Erken seçim iddialarına da son noktayı koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin 2023 yılının Haziran ayında yapılacağını bir kez daha duyurdu. İşte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem seçim hem de adaylıkla ilgili yaptığı açıklamaların tüm detayları…

‘Cumhur İttifakı’nın Adayı Benim’

AK Parti İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim konusuna da genişçe yer verdi. Erken seçim iddialarına bir kez daha yanıt veren Erdoğan, CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’na seslendi ve ‘Artık kaçak güreşmeyi bırak. Lafla peynir gemisi yürütmeye çalışmaktan vazgeç. Havaya çalışarak, ıslık çalarak etrafta gezinmekle bu iş olmaz. Adaylık meselesini daha fazla geçiştirerek olmaz. Seçim önümüzdeki yıl Haziran ayının ortasında yapılacak. Milleti daha fazla oyalayamazsın, kaçacak yerin yok. Cumhur İttifakı’nın adayı Erdoğan’dır. Karşıma çıkmak için can atıyorsun. CHP’ye oy vermiş vatandaşlarımızın başını daha fazla öne eğdirme. Yüreğin yetiyorsa ya adaylığını açıkla ya da adayını açıkla’ ifadelerini kullandı.



'Vakit Karar Verme Vakti'

İzmir'de yaptığı konuşmada CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert sözlerle yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Desteği halkımızdan istemek varken siyasi ikbalini yabancı büyükelçlerin inayetinde arıyor. Cehaletinden kaynaklanan gafları, kurnazlığından mülhem çelişkileriyle de bizleri zaman zaman güldürmüyor, eğlendirmiyor değil. Fakat bu da bir yere kadar. Ülkenin yönetimine talip olmak, CHP kürsüsünden gece gece yarılarında sosyal medyada masasının etrafına, altına doldurduğu şürekasının önünde şaklabanlık yapmaya benzemez. Artık masa etrafında top çevirme, ortaklarını idare etmek adına milleti oylama deveri geride kaldı. Vakit karar verme vakti.' dedi.