Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Kamuya 2 bin 223 personel alımı yapılacak!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı kararnamesine göre kamu kurum ve kuruluşlarına 2 bin 223 personel alımı yapılacak. Alınacak personelin 1598'i Diyanet İşleri Başkanlığı için görevlendirilecek.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Gece saatlerinde resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin detayları belli oldu. Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre kamuya 2 bin 223 yeni kadro deliyor.
 

Kamuya 2 bin 223 yeni kadro açılacak

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan imzası ile yayınlanan yeni kararnameye göre kamuya 2223 yeni kadro açılacak. Buna göre Adalet Bakanlığı taşra teşkilatına 210 adli destek ve mağdur hizmetleri Müdür Yardımcısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Merkez teşkilatında 1 Daire Başkanı, İçişleri Bakanlığı yurtdışı teşkilatı da 3 İçişleri müşaviri, çevre şehircilik ve iklim değişikliği Bakanlığı Merkez teşkilatında 3 Daire Başkanı, Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatına 81 Şube Müdürü, Milli Eğitim Bakanlığı Merkez teşkilatında 3 Daire Başkanı, Tarım ve orman bakanlığı taşra teşkilatına bir müdür ve müdür yardımcısı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı taşra teşkilatına 46 kuruluş Müdürü ve 67 kuruluş müdür yardımcısı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Merkez teşkilatına bir Genel Müdür Yardımcısı ve 6 Daire Başkanı kadroları ihdas edildi.
 

Diyanet işleri başkanlığına 1598 kadro açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre diyanet işleri başkanlığına ise tam 1598 kadro açıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı için açılan kadrolar şöyle; Diyanet İşleri Başkanlığı Merkez teşkilatına bir Diyanet Akademisi başkanı, 7 Daire Başkanı, 15 Diyanet İşleri uzmanı, 4 Yayınevi satış müdürü, 20 eğitim uzmanı, 15 Diyanet İşleri uzman yardımcısı, 30 Veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 5 şef, 10 eğitim görevlisi, 20 öğretmen, 5 hizmetli kadrosu, bir diyetisyen olmak üzere toplam 163.

Yeni kararnameye göre Diyanet İşleri Başkanlığı taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere ise 30 dini İhtisas Merkez müdürü, 5 Dini Yüksek İhtisas Merkezi müdürü, 20 Kur'an Eğitim Merkezi müdürü, 5 Eğitim Merkezi müdürü, 80 eğitim uzmanı, 60 Müdür Yardımcısı, 240 Veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 80 şef, 160 şoförü, 40 kütüphaneci, 75 tekniker, 35 muhasebeci, 250 eğitim görevlisi, 75 teknisyen ve 280 öğretmen alımı olmak üzere 1435 kadro açıldı.