Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat vermişti! Asgari ücret tespit Komisyonu 29 Haziran'da toplanıyor

TAKİP ET

Milyonlarca asgari ücretli çalışanın kaderini belirleyecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının tarihi belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün millete sesleniş konuşmasında talimat vermiş ve bu hafta bu işin bitirmesini istemişti. Genel son dakika haberine göre Asgari Ücret Tespit Komisyonu 29 Haziran Çarşamba günü toplanıyor.

Reklam
Reklam

Artan enflasyon rakamları ve düşen Alım gücü nedeniyle zor günler geçiren asgari ücretli milyonlarca çalışan Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısını büyük bir heyecanla bekliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yapılan kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Bir an önce asgari ücret tespit komisyonunun toplanmasını ve bu hafta içinde bu işin sonuca bağlanmasını istemişti. Nihayet milyonlarca kişinin beklediği haber geldi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısının tarihi belli oldu.
 

29 Haziran Çarşamba günü toplanıyor

Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılmış ve 4 saat sürmüştü. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise asgari ücrete ara zam konusunda müjdeli haberi milyonlarca çalışana vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Asgari ücretin yeniden belirlenmesi için talimat verdiğini belirtirken toplantının bir an önce yapılmasını istemişti. Alınan bilgiye göre asgari ücret tespit Komisyonu toplantısı yarın yapılacak. Yani 29 Haziran Çarşamba günü işçi, işveren ve hükümet toplantı temsilcilerinin katıldığı bir toplantı gerçekleşecek.


 

Hafta sonuna kadar bu iş bitsin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada asgari ücretle çalışanların enflasyon karşısında ezilmeyeceğini söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları ile birlikte Asgari ücretli milyonlarca kişinin yüzü gülerken zam oranı da merak konusu olmuştu. Yapılan açıklamalara göre asgari ücrete gelecek olan zam enflasyon rakamlarının üstünde olacak. Yani asgari ücrete en az %40 zam bekleniyor. Bu da Türkiye'de asgari ücretin 6000 TL'nin üstüne çıkması demek olacak. Net rakamlar ise yarın gerçekleşecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu sonrasında belli olacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat bilginin toplantı sonucunda bilgi vereceği tahmin ediliyor.