Cumhurbaşkanı maaşına 41 bin TL zam geliyor! Erdoğan'ın yeni maaşı ne kadar olacak

TAKİP ET

TBMM genel kuruluna önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sunulan ek bütçe teklifinin detayları belli oldu. Teklifte Cumhurbaşkanı, emekli vekiller, eski cumhurbaşkanları, eski başbakanlar ve eski meclis başkanlarının da aralarında bulunduğu kişilere zam istemiyor. Ek bütçenin kabul edilmesi halinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına 41 bin TL zam gelecek. Milletvekili maaşlarındaki artış ise 17 bin lira olacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Meclise sunulan ek bütçe yasa tasarısının ayrıntıları belli oldu. Ek bütçe teklifinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yılbaşında 1 milyon 209 bin lira olan başlangıç ödeneğinin yapılan artışla birlikte 1 milyon 453 bin liraya çıkarılması isteniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yılbaşında verilen bu ödeneğin 604,5 bin lirası yılın ilk 6 aylık döneminde kullanıldı.
 

CUMHURBAŞKANININ YENİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

TBMM’ye sunulan teklifin kabul edilmesi halinde yılın ikinci altı aylık dönemi için 848,5 bin lira ödenek kalacak. Bu durumda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın maaşı 100 bin liradan 141 bin liraya çıkmış olacak. Ayrıca ek bütçe ile birlikte sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşı değil aynı zamanda eski cumhurbaşkanları, eski TBMM başkanları, eski başbakanlar ve milletvekili emeklileri de faydalanacak.
 

ESKİ CUMHURBAŞKANI MAAŞI 56 BİN 400 TL OLACAK

TBMM'ye sunulan yeni ek bütçe yasa tasarısına göre eski cumhurbaşkanlarının emekli aylığı cumhurbaşkanının aylığının %40 olarak tespit ediliyor. Yani Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın maaşına zam gelmesi halinde eski cumhurbaşkanlarının maaşı da artacak. Ödeme kapsamında emekli Cumhurbaşkanı maaşı 56 bin 400 TL olurken eski meclis başkanı ve eski başbakanlara verilen maaş ise 42 bin 300 lira olacak.
 

MİLLETVEKİLİ MAAŞLARI 81 BİN LİRA OLACAK

Yeni yasa tasarısının kabul edilmesi durumunda emekli milletvekili maaşları 18 bin liradan 25 bin 380 liraya yükselecek. Ancak bütçede Cumhurbaşkanı ödeneği artışına ilişkin hükmün kabul edilmesi halinde hem emekli hem de Milletvekili maaşı alanların toplam aylıkları Temmuz ayında yapılacak Damla beraber 81.000 liraya yükselecek.
Şu anda Milletvekili olarak görev yapanlar 40 bin lira civarında maaş alıyor. Ancak Temmuz ayında yapılacak olan enflasyon zammı ile birlikte maaşların %40 civarında artacağı tahmin ediliyor. Böylece mevcut milletvekili emekli maaşları 56 bin liraya yükselecek.