BAŞVURU AÇILDI! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl ulaşabilirim? Başkan Erdoğan'a istek ve dileklerimi nasıl iletirim?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl ulaşabilirim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istek ve dileklerimi nasıl iletirim? Soruları vatandaşlar tarafından oldukça sık bir şekilde araştırılıyor. Bu anlamda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 3 değişik yol ile ulaşırsınız.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a nasıl ulaşabilirim? Başkan Erdoğan'a istek ve dileklerimi nasıl iletirim? Soruları şuan oldukça revaçta. Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı birimlerine ait olan telefon numaraları, CİMER ve classic posta teknikidir. Cumhurbaşkanına ulaşmak amacıyla en garanti teknik olarak ise sizlere CİMER’i önermekteyiz. Her türlü ihbar, istek, görüş, tavsiye ve şikayetlerinizi CİMER müracaatı ile bildirebilirsiniz. Hem de bilgi edinmek dilediğiniz bir husus var ise bu prosedürü de CİMER müracaatı ile gerçekleştirebilirsiniz.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Telefonla Ulaşma Şekli


Cumhurbaşkanına cep telefonu ile ulaşmak amacıyla 0312 525 55 55 numarasını kullanabilirsiniz. Bu numara Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı santral numarası olup sizin istek, istek ve şikayetlerinizi dinlemektedir. Dileyenler 0312 525 58 31 numarası üzerinden faks olarak da istek, istek ve şikayetlerini bildirebilirler. 


 

Haberimizde verilen numaralar haricinde Cumhurbaşkanına dolaylı yoldan erişebileceğiniz numaralar;


•    Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri: 0312 470 12 00 numarasını arayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşabilirsniz. 

•    Devlet Denetleme Kurulu: 0312 470 25 00 numarasını arayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşabilirsniz. 
 
•    Cumhurbaşkanlığı Basın Danışmanı: 0312 470 20 68 numarasını arayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşabilirsniz. 


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Posta Yolu İle Ulaşma 


Posta kullanarak Cumhurbaşkanı etkileşim kurmak amacıyla lüzumlu adres Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 06560 Beştepe-Ankara adresidir. Her ne kadar eski tip etkileşim tekniği olarak posta sistemi kullanılsa da Cumhurbaşkanı ile etkileşim kurmak amacıyla sık sık tercih ediliyor. Cumhurbaşkanına iletmek dilediğiniz mesajı aratarak zarfın amacıylae koyunuz. Sonrasında sağ alt köşeye sizinle paylaştığımız adresi, sol üst köşeye ise gönderen bireyin adresi yazılarak PTT şubesine gitmelisiniz. Sonrasında posta prosedürü amacıyla lüzumlu olan ücreti PTT’ye yatırarak mesajınızı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletebilirsiniz.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a CİMER İle Ulaşma 


CİMER bilişim ve etkileşim hizmetlerini kullanarak Cumhurbaşkanlığının yurttaşların istek, istek ve şikayetlerini bildirebildiği bir platformdur. Cumhurbaşkanına ulaşmak amacıyla sık sık sarfedilen CİMER’e Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiye’de ikamet eden yabancılar ve mavi kart sahipleri müracaat yapabilir. Başvurular ise telefon, internet, mektup, faks ya da şahsen yapılabilmektedir. CİMER’e istediğiniz her alanda soru, sorun, görüş ve önerilerinizi bildirebilirsiniz.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaşmak İçin CİMER Online Başvuru Nasıl Yapılır?


CİMER internet üzerinden müracaat iki değişik şekilde yapılabilmektedir. Bunlardan ilki Cumhurbaşkanlığı Etkileşim Merkezine ait internet sitesi üzerinden müracaatyu gerçekleştirmektır. İkinci teknik ise e-devlet üzerinden müracaatyu gerçekleştirmektır. Cumhurbaşkanlığı Etkileşim Merkezine ait internet sitesi üzerinden müracaat gerçekleştirmek amacıyla;

•    www.cimer.gov.tr adresini tarayıcınıza aratarak gidin.
 
•    Ana sayfada yer alan “Başvuru Yap” evresinde yer alan formu doldurun.
 
•    Belirtmiş olduğunuz telefon numarasına onay kodu gelecektir. Onay kodunu girip onayladıktan sonra 3 adımlı bir formla karşılaşacaksınız.

•    İlk adımda sizden kimlik verileriniz, eğitim durumunuz, geri dönüş amacıyla e-posta adresiniz ve müracaat türünüz (İstek, görüş, öneri, ihbar, şikayet ya da bilgi edinme hakkı) istenmektedir.

•    İkinci adımda ise en çok 1500 karakter kullanacak şekilde mesajınızı açık, net ve kısa bir şekilde yazmanız istenmekte. Hem de bu adımda şayet eklemek dilediğiniz görüntü ya da dosya var ise eklemeniz istenmektedir.

•    Son adımda ise müracaatyu tamamla aşaması yer almaktadır.

Gerekli bütün verileri girdikten sonra mesajınızı CİMER’e gönderebilirsiniz. Fakat burada ilgi edilmesi gereken nokta mesajınızda davaya namacıyla olabilecek hakaret, kötü söz, küfür gibi sözcüklere yer vermemelisiniz. Hem de ek olarak yüklenen dosyalarda müstehcen görüntüler yer almamalıdır.


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaşmak İçin CİMER E-Devlet Başvurusu


E-devlet üzerinden CİMER müracaatı gerçekleştirmek amacıyla ilk olarak e-devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-devlet sistemine PTT aldığınız şifre ile, mobil imza ile, e-imza ile, T.C Kimlik Kartı ile ya da internet bankacılığı ile giriş yapabilirsiniz. Sonrasında arama kısmına “Cumhurbaşkanlığı Etkileşim Merkezi” aratarak Cumhurbaşkanlığına ait Cumhurbaşkanlığı Etkileşim Merkezi sistemine yönlendirileceksiniz.

Bu sayfada yer alan “Uygulamaya Git” butonuna tıklayarak yukarıda bildirdiğimiz 3 adımlı forma kimlik bulgularınız dolu şekilde ulaşabilirsiniz. Bu aşamadan ileri adımlar yukarıdaki işlemlerle aynıdır. E-devlet ile CİMER müracaatı yapmanızın üstünlüğü müracaat sırasında doldurmanız gereken bulguların birçoğunu sistemden otomatik olarak çekerek sizi form doldurma sorununda kurtarmasıdır.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaşmak İçin CİMER’e Mektupla Başvuru


Cumhurbaşkanlığı Etkileşim Merkezine mektupla müracaatlarda mektubunuzu Başbakanlık, Bakanlıklar, Valilikler ya da Kaymakamlıklarda yer alan Halkla İlişkiler Bürosuna teslim etmeniz gerekmektedir. Mektubunuzda mesajınızı açık ve net şekilde belirtip bir zarfın içerisine koymalısınız. Zarfın üstünde ise müracaatı yapan bireyin adı, soy adı, ikametgah adresi, telefon numarası ve imzası yer almalıdır.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaşmak İçin Telefon ile CİMER’e Başvuru


CİMER’e cep telefonu ile müracaat gerçekleştirmek amacıyla yapmanız gereken tek şey ALO 150’yi aramak. ALO 150’yi arayan şahıslardan CİMER personeli şahsi verilerini (T.C Kimlik numarası, Anne kızlık soyadının ilk ve son harfleri) talep etmektedir. Gerekli veriler alındıktan sonra bireyin mesajı dinlenerek CİMER müracaatı tamamlanacaktır. ALO 150’yi aramak ücretli olup ücreti sabit bir telefon hattı ile aynıdır. Yani konuşma paketine sahipseniz ALO 150’yi aradığınızda yalnızca konuşma paketinizde yer alan anlar harcanacaktır. Bunun dışında ekstra bir ücret alınmamaktadır.


 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaşmak İçin CİMER Başvurularında Kimlik Gizlemek Mümkün Mü?


CİMER müracaatlarınızı kim bulunduğunuzu bildirmeden gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sırasında müracaat cinsini ihbar olarak düzenleyen şahıslar kimliklerini gizleyerek ihbarlarını gerçekleştirebilirler. Kimlik bilgilerini gizleyerek ihbar müracaatında  bulunmak isteyen bireylerin müracaatları standart müracaat süreciyle aynı işlemektedir. Kimlik bilgilerini gözlemek isteyen bireylerin tek yapması gereken şey “Kimlik bilgilerim gizlensin” yazan kutucuğu işaretlemektir. Bu prosedürü gerçekleştirirseniz kimlik bilgilerinize hiçbir şekilde bir başka biri erişemez. Kimliğinizi gizleyerek yaptığınız müracaatlar sonunda cevaplar ise formda belirtmiş bulunduğunuz e-posta adresine gelmektedir.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaşmak İçin CİMER Başvuru Takibi


CİMER müracaatlarını takip etmek amacıyla müracaat prosedürü tamamlandıktan sonra sistem doğrultusundan size verdiği CİMER miktarını bir yere not almalısınız. Bu sayıyı kullanarak www.cimer.gov.tr adresine gidip ana sayfada yer alan “Başvuru Sorgula” sekmesinde yer alan formu doldurup müracaat prosedüründe bulunduğu gibi cep telefonuyla onay prosedürünü gerçekleştirmelisiniz. Sonrasında CİMER miktarını belirti edilen yere girerek müracaatınızın takibini gerçekleştirebilirsiniz.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaşmak İçin CİMER’e Yapılan Başvuru İptal Edilir Mi?


CİMER başvurularının iptali olası olup iptal prosedürü amacıyla yeni bir CİMER müracaatı yapmanız gerekmektedir. İstek ve öneriden vazgeçilmesi, şikayet edilen halun çözülmesi, mesajın bünyesinde problem olması gibi detaylı hallerde CİMER’e oluşturulan başvuruları şahıslar iptal etmek isteyebilir. İptal talebinde bulunmak amacıyla yapmanız gereken şey yeni bir CİMER müracaatı yaparak iptali dilenen başvurunun tarih ve sayısıyla eş güdümlü iptal talebini mesajda belirtmek. Mesajınız CİMER personeline ulaştıktan sonra iptalini talep ettiğiniz CİMER müracaatı iptal edilecektir.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Ulaşmak İçin CİMER Başvuruları Ne Zaman ve Nasıl Yayımlanır?


Çeşitli yollar kullanılarak CİMER’e oluşturulan başvuruların yanıtlanması 3071 Sayılı Dilekçe Hakkı Kanuna göre 30 gün ve 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanununa göre ise 15 iş günüdür. Bu proses amacıylade Cumhurbaşkanına ulaşmak amacıyla gönderdiğiniz CİMER başvurularının cevabı size e-posta vasıtasıyla gönderilmektedir. Eğer belirti edilen süreler amacıylade müracaatınıza rastgele bir yanıt alamazsanız yaptığınız başvurunun halini öğrenmek amacıyla yeni bir CİMER müracaatı yapabilirsiniz. Ya da bu hal karşısında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunarak hakkınızı arayabilirsiniz.
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kimdir?


Recep Tayyip, 26 Şubat 1954’te İstanbul’un Beyoğlu ilçesi Kasımpaşa semtinde Tenzile Hanım ve Ahmet Bey’in oğlu olarak dünyaya geldiğinde, ailesi ona “Recep Tayyip Erdoğan” ismini verdi. Recep ismini doğduğu gün Hicrî takvime göre Recep ayına denk geldiğinden, Tayyip’i ise, dedesinin adı olmasından tercih etmişlerdi.

Tenzile Hanım, Ahmet Bey’in ikinci evliliğiydi. İlk evliliğini Güneysu’dayken Havuli Hanım ile yapmıştı. Bu evlilikten Mehmet ve Hasan ismini verdikleri iki çocukları olmuştu. Ahmet Bey İstanbul’da Şirket-i Hayriye’ye sahil kaptanı olarak girdi. Hanuli Hanım ile evlilikleri sona ermişti. Burada Tenzile Hanım ile tanıştılar. Ve Ahmet Bey 2. evliliğini Tenzile Hanım ile yaptı. Bu evlilikten Recep Tayyip, Mustafa ve Vesile dünyaya geldi.

Türkiye Cumhuriyeti 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, vazifeine 2007 Türkiye Cumhurbaşkanlığı Seçiminde gelmişti. 2014’te vazife zamanı dolan Gül’ün sonrasında seçimin yine yapılması gerekiyordu. 2007 Türkiye Anayasa Değişikliği Referandumu gereği ilk kez Cumhurbaşkanı, halk tarafından, direkt olarak seçilecekti.

Seçimin ilk turu 10 Ağustos’ta yapılacaktı. CHP ve MHP, çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu gösterirken, HDP de Selahattin Demirtaş’ı belirledi. zamanın Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, tüm Ak Parti’li milletvekillerinin imzasıyla, adaylarının Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıkladı.