Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'ne katıldı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni'ne katıldı.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün son tabliye montajı törenine katıldı. Katıldığı törende konuşma yapan Erdoğan proje ile alakalı birçok konuya değindi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamasında "Ülkemizin en çok nüfusunu barındıran en büyük ticaret hacmine sahip sanayi bölgelerine kuşan Marmara Otoyol ringi kritik projelerimiz arasında yer almaktadır. Bu köprü ile bu projenin en zor ve prestijli bölümlerinden birini daha tamamlamış oluyoruz. Otoyol ve köprü projesinin inşasında 670’i mühendis 5 binin üzerinde kişi ve 740 iş makinesi çalışmış 106 alt yüklenici görev yapmıştır. Bu köprü büyük ve güçlü Türkiye hedefimize bir adım daha yaklaştığımızın ispatıdır. "
SEYAHAT 6 DAKİKAYA İNECEK
2022 Mart ayında Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıl dönümünde köprüyü kullanıma açmayı planladıklarını belirtti. Çanakkale Köprüsü'nün hizmete girmesiyle Çanakkale Boğazı geçiş trafiği hiçbir engele takılmadan yapılacak bir seyahat ile 6 dakikaya ineceği belirtilirken Yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen bu köprü ile birlikte Türkiye, yeni bir sıçrama dönemini daha başarıyla gerçekleştirmiş olduğunu ifade etti. Artık 3 kıtadaki tüm kara, deniz, demir, hava yollarının ülkemizden ve boğazlarımızdan geçmeye başladığı bir döneme girildiğini belirtti.

ERDOĞAN'DAN KANAL İSTANBUL MESAJI
"Yap İşlet Devret modeliyle inşa edilen bu köprü ile Türkiye yeni bir sıçramayı gerçekleştirmiş oluyor.  Ülkemizin bu otoyoldan ve köprüden geçerek seri bir şekilde menzillerine yol alacak araçların işletme ve vakit gelirlerinden elde edecekleri büyük kazancı söylemeye gerek duymuyorum. Böyle bir projeyi lojistik krizlerinin yaşandığı bir önemde hayata geçirmemiz önemlidir. Otoyollarımız, bölünmüş yollarımız köprülerimiz ve tünellerimizle kara yollarımızın standartlarını yükselttik. İstanbul havalimanı başta olmak üzere 56 havalimanımız ile havalimanlarımızı yaygınlaştırdık geliştirdik. İnşallah Kanal İstanbul ile deniz yolu alanında devam niteliğinde bir atılımı hayata geçireceğiz."
"BU ÜLKEYE BÜYÜK BİR İHANET İÇİNDELER"
Cumhurbaşkanı Erdoğan ifadelerine devam ederken Kanal İstanbul ile devrim niteliğinde bir adımı daha hayata geçireceklerini belirtti. Ana muhalefetin, muhalefetin özellikle dünyaya seslenerek büyükelçileri toplayarak 'Sakın kanal İstanbul'a girmeyin, girenler paralarını alamazlar dediğini söyleyerek bunun büyük bir ihanet olduğunu belirtti. Halka seslenen Erdoğan devlette devamlılığın esas olduğunu belirterek dünyayı bu şekilde tehdit etmenin, bir defa devlet yönetiminde ne kadar cahil olduğunun en güzel ifadesi olduğunu belirtti.

HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ
"Sağlık alanındaki yatırımlarımızın karşılığını nasıl salgın dönemde aldıysak inşallah ulaşımdaki yatırımlarımızın karşılığını da artan yatırımla, üretimle, ihracatla göreceğiz. Birileri Türkiye söz konu olduğunu da çifte standartta sınır tanımıyor olsa da biz tüm bu engelleri aşacak güce ve kararlılığa sahibiz. Belki biraz fazla enerji sarfedeceğiz belki biraz canımız sıkılacak ama emin olun hedeflerimize ulaşacağız. Bu köprünün planlanmasında emeği geçen bakanlıklarımızı, aracı kurumlarımızı tebrik ediyorum. Rabbim nice böyle dev eserler kazandırmayı nasip etsin diyorum. Sizlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum. Kalın sağlıcakla."
 
ÇANAKKALE'DE SON TABLİYELER YERLEŞTİRİLDİ
Zemini oluşturan 87 tabliyeden 81'inin montajı bitti. Kalan tabliyeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı törenle 2 blok halinde köprüye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1915 Çanakkale Köprüsü Son Tabliye Montaj Töreni’nde son tabliyeyi de kendi yerleştirdi.

 

cumhurbaşkanı erdoğan çanakkale köprüsü tabliye montajı