Cumhurbaşkanı sinyali çaktı! Temmuz'da asgari ücrete 2. zam geliyor, hem de yüzde 50 oranında! Asgari ücret 5 bin derken 6 bin TL olacak

TAKİP ET

Milyonlarca asgari ücretli çalışan için dün yapılan Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı büyük önem taşıyordu. Çünkü asgari ücretle çalışanlar Temmuz ayında maaşlarına 2. zam yapılması için uzun zamandan beri sosyal medyadan istekte bulunuyordu. Nihayet asgari ücretlinin sesi duyuldu ve kabine toplantısında da bu konu gündeme geldi. Peki, Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? Asgari ücretli bayram ikramiyesi alacak mı?

Reklam
Reklam

Asgari ücrete Aralık ayında yapılan zam tarihin en büyük zammı olmuştu. Yapılan görüşmeler sonunda asgari ücret %50’nin üzerinde artmış ve net asgari ücret 4253 TL olmuştu. Ancak ocak ayından itibaren başlayan zam soruyorsun nedeniyle asgari ücretlinin aldığı zam adeta eriyip bitti. Her geçen gün artan enflasyon rakamları ve hayat pahalılığı karşısında asgari ücretle çalışanlar ne yapacağını şaşırdı. Geçtiğimiz aylarda ise Temmuz ayında asgari ücrete 2. zam yapılması gündeme gelmeye ve konuşulmaya başlandı. Bu konuda hükümetten de çalışanların isteklerini destekleyen açıklamalar gelince umutlar attı.

Cumhurbaşkanı sinyali çaktı! Temmuz'da asgari ücrete 2. zam geliyor, hem de yüzde 50 oranında! Asgari ücret 5 bin derken 6 bin TL olacak. Cumhurbaşkanlığı kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Beştepe’de toplandı. Milyonlarca Asgari ücretli çalışanın gözü kulağı da buradan gelecek Bir açıklamadaydı. Özellikle toplantı sonunda açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Asgari ücretli çalışanlara Müjde vermesi beklendi. Beklenen de oldu… Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında milyonlarca Asgari ücretli için temmuz zammı konusunda yeşil ışık yaktı. Peki asgari ücrete 2022 Temmuzda zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak?
​​​​​​​

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yeşil ışık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı Dün gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda atılacak olan adımlar görüşüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısı Dün gerçekleştirildi. Toplantıda özellikle enflasyon ve hayat pahalılığı konusunda atılacak olan adımlar görüşüldü. Toplantı sonrası kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hayat pahalılığı ve enflasyonla mücadele konusunda yeni adımlar atılacağını dile getirdi. Vatandaşların enflasyon rakamları karşısında ezdirilmeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle asgari ücretlilerin zam beklentisini güçlendirdi.
 

Ömer Çelik ilk sinyalleri vermişti

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Asgari ücretli ve emekli vatandaşların Temmuz ayında maaşlarında iyileştirme olacağı konusunda ilk sinyallerini vermişti. Milyonlarca vatandaşın bu noktada şikayetlerini bildiklerini belirten Ömer Çelik, gerekenin yapılacağını söylemişti. Aynı şekilde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de hem çalışanları Hem de emekli vatandaşı yakından ilgilendiren temmuzda Zam konusunda önemli açıklamalarda bulunmuş ve yine yeşil ışık yakmıştı.
 

Asgari ücretliye bayram ikramiyesi var mı?

Temmuz ayında Kurban Bayramı öncesinde asgari ücretlinin maaşına ikinci zam kesin gibi görünüyor. Ancak asgari ücretliye bayram ikramiyesi konusuna ise hükümet sıcak bakmıyor. Yani milyonlarca çalışanın maaşına Kurban bayramında zam yapılabilir fakat bayram ikramiyesi yine Sadece emekli vatandaşlara verilecek gibi duruyor.