Cumhurbaşkanı talimatı verdi! Emekliye Temmuz zammı! En düşük maaş 5000 TL! SGK-SSK ve Bağkur'lular kınalar yaktı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi. Emeklilerin ve memurların maaşları enflasyon bilgileri baz alınarak tekrardan belirlendi. Emekli maaşlarında şuandan 9.95 aşan fark oluşmuştu. Sonuç olarak  BAĞ-KUR ve SSK emeklisine 60 gün bağlamında toplamda yüzde 20.50 zam seviyesi meydana çıkmış oldu.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı talimatı verdi! Emekliye Temmuz zammı! En düşük maaş 4.500 TL! SGK-SSK ve Bağkur'lular kınalar yaktı.  Asgari ücrete gelen zam ardından emekli ve asgari ücretli çalışanların maaşı arasındaki makas oldukça artmış durumdaydı! Cumhurbaşkajı Erdoğan bu duruma son noktayı koydu. SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin alım gücünü çoğaltmak adına tekrardan düzenlemeye gidildi. Emeklilerin maaşlarına yüzde 20.50 zam netleşti. Temmuz ayı içinde emeklilere çift ödeme var.  

Emekliye son dakika müjdesi! Bakan az önce açıkladı, Temmuz zammı kallavi olacak! Sürpriz zam mesajı geldi



Temmuz'da asgari ücrete zam var mı ? Bakan tartışmalara son noktayı koydu




 

Enflasyon Farkı Emekli Maaşlarına Anında Yansıtılacak


Temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına zam yapılmak suretiyle emekli vatandaşların yüksek enflasyon karşısında soluk alması sağlanacak.  Temmuz ayı ile birlikte 180 günlük enflasyon seviyesi hesaplanarak zam yapılması kesinleşti. Toplu sözleşme kapsamında 100'de 7 zam yapılacak. Hem de enflasyon seviyesine bağlı olarak 7.5 i aşan kısımda emekli maaşlarına yansıtılacak. Mart ayı enflasyon bilgileri açıklandıktan sonra tespit edilen bu oranların daha çok yükseltilmesi beklenmektedir.



Yüzde 20.50 zam seviyesine ek olarak temmuz ayına kadar kalan 90 günlük bilgiler beklenmektedir. 90 günlük veriyi belirlendikten sonra SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına eklenecek başka zam oranlarının yüzdeleri belirlenecek. 

En düşük emekli maaşının 5000 TL'ye gelmesi hedeflenmek suretiyle zam yapılacak.   Yapılacak zam oranlarının belirlenebilmesi amacıyla Temmuz ayına kadar beklemek gerekiyor. 


 

Bakan da açıklamıştı 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in verilen rakamlardan yola çıkarak taban maaşın kaç lira olma ihtimalini hesaplarsak; Ocak 2022'de en düşük emekli maaşı yüzde 66'lık artışla bin 500 liradan 2 bin 500 liraya yükseltilmişti.

13 milyar liralık senelik maliyete bakıldığında 800 bin birey amacıyla aylık 1.354 TL'lik bir fark meydana çıkıyor. Bu fark en düşük maaşlara eklendiğinde zamla eş güdümlü taban maaşın 5.000 TL bir rakama ulaşacağı meydana çıkıyor.