Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kritik konular: Ekonomi ve asgari ücret!

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün bir kabine toplantısı düzenleyecek. Beştepe'de gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında ekonomi ve asgari ücret konuları ele alınacak.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısına başkanlık edecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine üyeleriyle ilk olarak ekonomi ve asgari ücret zamlarıyla ilgili konuları değerlendirecek. Memur zamları ve döviz kurlarının da ele alınacağı toplantı da yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’de yerini alacak ve  döviz kurlarında yaşanan yukarı yönlü hareketlilik hakkında son bilgileri paylaşacak.



Koronavirüs salgını ve aşılama uygulamalarında geline son noktanın da değerlendirileceği toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bir sunum yapması beklenirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, memur zamları ve enflasyon farkına ek olarak sosyal refah payları hakkında durum değerlendirmelerini sunacak. 



Cumhurbaşkanlığı Kabinesi ayrıca, dış politika ve kıyı bölgelerdeki savunmayı da ele alacak ve güvenlik ve terörle mücadele başlıklarını da masaya yatıracak. Toplantının hemen ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, ulusa sesleniş konuşmasıyla kamuoyunu bilgilendirecek.
 

Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi asgari ücret toplantı gündemi toplantı konuları