Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesine başvurular bugün başlıyor

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dün müjdesini verdiği Konut Projesi ile Milyonlarca kişi ev sahibi olacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal Konut Projesi olarak anılan projeye başvurular bugün başlıyor.

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca kişiye ev sahibi yapacak sosyal konut projesinin müjdesini Dün vermişti. Projeye başvuruların ise bugün itibariyle başlayacağı öğrenildi. TOKİ sosyal Konut Projesi kapsamında çok sayıda vatandaş ev sahibi olurken projenin detayları da merak konusu oldu. Peki projeye kimler başvuru yapacak? TOKİ sosyal konut projesi hangi illerde olacak? TOKİ sosyal Konut Projesi taksitleri kaç TL olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe’de düzenlenen törenle TOKİ sosyal konut projesinin ayrıntılarını aktarmıştı. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal Konut Projesi olarak anılan TOKİ konut projesi kapsamında Milyonlarca kişi ev sahibi olma şansını yakalayacak. Konut projesi için başvurular ise bugün itibariyle başlıyor.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİ BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?

Toki sosyal Konut Projesi başvuruları bugün itibariyle e-devlet üzerinden başlıyor. 28 Ekim tarihine kadar devam edecek olan başvurularda konut tipi ayrımı yapmadan proje bazında başvuru yapmak mümkün. İhale yapıldıktan sonra konut belirleme kurası yapılacak. Kura çekimi için başvuru Bedeli konutlar için 500 lira olarak belirlenirken sanayi siteleri için ise 2 bin lira olarak belirlendi. Projeye yapılacak olan ödemeler Ziraat Bankası ve Halk Bankası'nın yetkili şubeleri aracılığı ile gerçekleşecek.

TOKİ SOSYAL KONUT PROJESİNE KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Toki sosyal konut projesine başvuru işlemleri için şartlarda belli oldu. Başvuru yapmak için projenin yapıldığı il sınırları içinde en az 1 yıldır ikamet ediyor olmak gerekiyor. 18 yaşını doldurmuş olmak Birgül Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve kayıtlı kendi eşi ve velayeti altındaki çocuklar üzerine ülke sınırları içinde tapu bulunmuyor olmak, Daha önce TOKİ aracılığı ile ev satın almamış olmak projenin diğer şartları arasında yer alıyor.

Başvuru yapan kişiler projenin yer aldığı ilde bulunan yetkili banka şubelerine giderek nüfus cüzdanı ile birlikte başvuru ve satın alma taahhütnamesi imzalayacak. İçinden sadece bir kişi Sosyal Konutlar için başvuru yapabilecek.

Başvuru yapabilmek için İstanbul'da en fazla net 18000 lira gelir olması gerekiyor Yurt genelinde ise en fazla 16 bin lira gelir bulunması şartı aranıyor.

Gençler için yapılan proje kapsamında 14 Eylül 1992 sonrası dünyaya gelenler müracaat edebiliyor.

Emekliler için kimlik belgesi ile başvuru yapmak yeterli oluyor.