Cüneyt Arkın'ın ölüm haberini alan Banu Alkan canlı yayında gözyaşlarına boğuldu

TAKİP ET

Yeşilçam'da Afrodit lakabı ile tanınan Banu Alkan, yakın arkadaşı Cüneyt Arkın'ın ölüm haberini aldıktan sonra canlı yayında gözyaşlarına boğuldu. Banu Alkan canlı yayında Cüneyt Arkın ile anılarını anlatırken "Dünyada ağlayacağım tek adam" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Yeşilçam'ın Afrodit’i olarak bilinen Banu Alkan Cüneyt Arkın'ın acı haberi ile adeta yıkıldı. Sabah saatlerinde yakın arkadaşının acı haberini aldıktan sonra beyaz magazin isimli programa telefonla bağlanan Banu Alkan, Cüneyt Arkın’ı anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Ağlayarak anlattı

Banu Alkan, daha önce birlikte filmlerde de rol aldığı Cüneyt Arkın’ı anlatırken “dünyanın en iyi kalpli adamı ve dünyanın en gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu” ifadelerini kullandı.” Hollywood'da olsaydı kimse onunla yarışamazdı” diyen Banu Alkan, bu dünyada tek beğendiği aktörün de Cüneyt Arkın olduğunu söyledi.

Ağlayacağım tek adam

Cüneyt Arkın'ın fizik olarak ruh olarak ve kalp olarak rakipsiz olduğunu söyleyen Banu Alkan, sunucu Bilal Özcan'ın “Şu anda ağlıyor musunuz” diye sorması üzerine gözyaşları içinde Cüneyt Arkın’ı anlatmaya devam etti. Banu Alkan, Cüneyt Arkın için "Çok önemli bir kayıp. Nasıl neden? Böyle bir kayıp dünyada önemli, yalnız Türkiye'de önemli. Uykudan uyandım çünkü tek ağlayacağım adam. Böyle bir şey olamaz. Böyle bir kibarlık olamaz." ifadelerini kullandı.

 

Banu Alkan kimdir, kaç yaşında?

Türk sinemasının afroditi olarak tanınan Banu Alkan'ın gerçek ismi hırvatça Yabangülü anlamına gelen Remka Rebroyna’dır. 1958 yılında Hırvatistan dubrovnik kentinde marangoz bir ve bunun 5 çocuğu olarak dünyaya gelen Banu Alkan 1966 yılının Aralık ayında ailesi ile birlikte Balıkesir'in Edremit ilçesine göç etmiştir. Banu Alkan'ın Ailesi Türk vatandaşı olduktan sonra Khan soyadını almış Banu Alkan ise önce yaprak sonra da Banu üstünde kullanmaya başlamıştır. Bir süre Balıkesir Edremit'te yaşayan aile Daha sonrasında İstanbul Kartal'a taşınmış ve Banu Alkan'ın çocukluğunun büyük bölümü burada geçmiştir. Kartal Maltepe lisesinde eğitimine başlayan Banu Alkan lise ikinci sınıfta okula ara vermiş ve çocukluğunun rüyalarını süsleyen mankenliğe adım atmıştır. Bir mankenlik ajansının kadrosuna girmesi ile birlikte reklam filmlerinde oynayan Banu Alkan 17 yaşında evli ve zengin bir işadamı olan Gürbüz Hanif ile birlikte olmaya başlamıştır. Yaklaşık 20 yıl boyunca devam eden ilişki Gürbüz Hanif’e kanser teşhisi konması ve kısa süre sonrasında hayatını kaybetmesi ile birlikte sona ermiştir.