Cüneyt Arkın kahroldu, usta oyuncu Kadir Kök hayata gözlerini yumdu

TAKİP ET

Yeşilçam'ın en usta oyuncularından birisi olan Cüneyt Arkın, çok yakın dostu ve oyuncu olan Kadir Kök'ün hayatını kaybetmesinin ardından yıkıldı… Cüneyt Arkın, dostu Kadir Kök'ün morgda elini tutunca bir anda…

Reklam
Reklam

Türk sinemasının ustalarından birisi olan Cüneyt Arkın, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla kahreden haberi hayranlarına verdi. Arkın, Türk sinemasında yüzlerce rol alan ve aynı zamanda birçok kez rol arkadaşlığı yaptığı yakın dostu Kadir Kök’ün hayata gözlerini yumduğu haberini açıkladı ve sosyal medya hesabı üzerinden dostuyla olan birçok fotoğraflarını paylaştı…
Paylaşımında üzüntüsünü dile getirdi
Usta oyuncu Cüneyt Arkın hayranlarıyla üzüntüsünü şu sözlerle paylaştı; “Adeta içimden bir parça kopup gitti. Vefalı, iyi dost, Yeşilçam emekçisi Kadir Kök’ün vefat ettiği haberini üzüntüyle öğrendim.”
“Kendisine Allah’tan rahmet diliyor ve yakınlarıyla, sevenlerine baş sağlığı diliyorum” ifadelerine sosyal medya hesabında yer verdi.
Murat Arkın’da üzüntüsünü gösterdi
Murat Arkın ise Yeşilçam oyuncusu olan Kadir Kök’ün vefatının ardından şu sözlerle üzüntüsünü dile getirdi; “Hatırlar mısın, Kadir Kök abim? İlk hastaneye ziyaretine geldiğimiz zaman, kapıda bizi gördüğün an hüngür hüngür ağlamaya başlamıştın.” dedi.
“Kimsenin duymadığı bir anda kulağıma ‘Senin baban her filmde 25 kişiye ekmek kapısı aralardı ve benim emekçi ekinim olmazsa ben bu filmde oynamam derdi’ demiştin, abim sen vefasın.” İfadelerine yer verdi.
Murat Arkın “Telif hakları olsa belki sen bu durumda olmazdın, kaç yüz filmde oynadın sen bile bilmiyorsundur. Fakat sen yine de kimsenin elini eteğini öpmedin, sen omurgalı duruşsun.” diyerek düşüncelerini dile getirdi…
“Önüne para koysalar da hak etmediğini almazdın. Benimle son söyleşinde verdiğin mesajdaki gibi sadece iş istedin, sen alın terisin.” dedi.
Murat Arkın son olarak sözlerini şu şekilde tamamladı; “Sen setlerde bir tek oyunculuk yapmadın. Tüm bir setin yükünü omuzladın, sen emeksin. Yeşilçam’ın ta kendisisin, yattığın yerde rahat uyu abim…”

Doktorlar dizisi setinde öldü haberi
Geçmiş yıllarda verdiği röportajda Kadir Kök, “Doktorlar dizisi İstanbul’da çekilirken bir bayanın yerine dublörlük yapmam istendi. Birinci kat camını kırıp brandanın üzerine düşecektim. Fakat brandacılar beni izlemekten açmayı unutmuşlar. Aşağı atlayınca beton zemine çakıldım. Doktorlar bana bakıp yapılacak bir şey yok, Allah rahmet eylesin diyorlardı. Ambulansla Numune Hastanesi morguna kaldırdılar. Cüneyt Arkın set ekibine ‘Kadir oyunu oynadı mı’ diye soruyor, onlar da ‘Kadir öldü’ yanıtını veriyor…”
Kadir Kök, “Cüneyt 15 yıllık adamımla bir sürü tehlikeli sahneler oynadık, bir şey olmadı. Nasıl ölür, neredeyse götürün beni, diyor. Hastanen morguna geliyor.” demişti.
“Morga gelince üstümdeki çarşafı kaldırıp elimi tutuyor. O arada ben de elini tutmuşum ve hemen doktoru çağırmış. Ölmediğimi söyleyip acil servise aldırmış. Hemen ameliyata alınmış ve birkaç gün sonra kendime gelmişim. Cüneyt abim altı ay kendi evinde bana baktı.” diyerek anlatıyor.