Cüneyt Arkın öldü mü? Cüneyt Arkın neden öldü, kaç yaşında öldü? Hastalığı neydi?

TAKİP ET

Yeşilçam'ın usta ismi Cüneyt Arkın'dan kötü haber geldi. Usta sanatçı 84 yaşında hayatını kaybetti. Peki Cüneyt Arkın neden öldü? Cüneyt Arkın'ın ölüm sebebi ne?

Reklam
Reklam

Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatur olan Yeşilçam'ın efsanevi isimlerinden Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. Malkoçoğlu karakteriyle hafızalara kazınan Cüneyt Arkın'ın ölümü sinema dünyası yasa boğdu. Peki Cüneyt Arkın kaç yaşında öldü? Cüneyt Arkın neden öldü? Cüneyt Arkın’ın ölüm sebebi ve detaylar haberimizin devamında…

Yeşilçam’ın unutulmaz aktörlerinden Cüneyt Arkın hayatını kaybetti. 85 yaşındaki usta sanatçının dün akşam hastaneye kaldırıldığı haberi gelmişti. Yeşilçam’ın ustasından bu sabah da acı haber geldi.
 

Cüneyt Arkın neden öldü?

Cüneyt Arkın'ın Dün Gece saatlerinde rahatsızlandığı ve Beşiktaş Ulus ta bulunan özel bir hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. 85 yaşındaki oyuncunun burada hayatını kaybettiği açıklanırken yaşlılığa bağlı olarak birçok sağlık sorunu ile mücadele ettiği biliniyordu. Cüneyt Arkın'ın ölüm sebebi ise henüz açıklanmadı. Usta oyuncu 2009 yılında omurgasında sinir sıkışması nedeniyle yaklaşık 3 ay boyunca hastanede tedavi altında kalmıştı.


Fatma Girik’in ölümüyle yıkılmıştı

Geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden yine Yeşilçam’ın usta isimlerinden Fatma Girik’in ölümü sonrası Cüneyt Arkın adeta yıkılmıştı. Cüneyt Arkın, yakın dostu Fatma Girik’in ölümünün hemen ardından bağlandığı bir canlı yayında “Bekle beni geliyorum Fatma” diye ağlamıştı.
 

Cüneyt Arkın kimdir?

Yeşilçam'ın Usta isimlerinden Cüneyt çağırdım 1937 yılında Eskişehir'in Bir Köyünde dünyaya geldi. Yoksul bir ailenin çocuğu olan Cüneyt Arkın'ın asıl adı Fahrettin Cüreklibatur’du. Cüneyt Arkın'ın ismi gazeteci Remzi Benderli tarafından verildi.

Asıl mesleği doktorluk olan Cüneyt Arkın İstanbul Üniversitesi tıp fakültesi mezunu. 1963 yılında artık dergisi tarafından düzenlenen sinema artisti yarışmasına katılan ve 1. olan Cüneyt Arkın Yeşilçam'ın Unutulmaz filmlerinde rol aldı.

Tıp fakültesinde 1964 yılında tanıştığı Güler Mocan ile evlenen Cüneyt Arkın, 1966 yılında ise kızı Filiz'i kucağına aldı. Türkan Şoray, Filiz Akın Hülya Koçyiğit ve Fatma Girik gibi Yeşilçam'ın Usta oyuncuları ile birlikte birçok filmde rol alan Cüneyt Arkın, Malkoçoğlu filmi ile adeta kariyerinin zirvesine ulaştı. Malkoçoğlu filminin sonrasında Cüneyt Arkın aksiyon filmlerinin aranan yüzü haline gelirken dublör kullanmadığı ve tüm sahnelerde kendisinin yer aldığı da ortaya çıkmıştı.

Cüneyt Arkın ikinci evliliğini ise Betül Cüreklibatur ile 1970 yılında yaptı. Cüneyt Arkın'ın Kaan ve Murat isimli iki oğlu oldu.