Çürük raporu ve terhis belgesi nasıl alınır? Çürük raporu ve terhis belgesi dilekçesi nasıl yazılır?

TAKİP ET

Askerlik yapmak için sağlık durumu elverişli olmayan kişiler için Çürük Raporu Ve Terhis Belgesi verilir. Çürük terimi zorunu vatana hizmet olan askerlik hizmeti için yeterli sağlık durumuna sahip olamama durumu olarak ifade edilir. Askerlik yapamayan kişiler çürük raporu ve terhis belgesini nasıl alacaklarını araştırıyor. Peki, Çürük raporu ve terhis belgesi nasıl alınır? Çürük raporu ve terhis belgesi dilekçesi nasıl yazılır? İşte merak edilen tüm detaylar…

Reklam
Reklam

Askerlik çağına gelmiş ve askere çağıran bireyler askerlik şubesi tarafından sağlık kontrolüne tabi tutulur. Bu süreçte sağlık durumu elverişsiz görülse ise çürük raporu verir. Çürük terimi zorunu vatana hizmet olan askerlik hizmeti için yeterli sağlık durumuna sahip olamama durumu olarak ifade edilir. Çürük raporu ve terhis belgesi isteme işlemi askerlik şubesinden talep edileceği gibi e- devlet üzerinde de talep edilebilir. Çürük raporu ve terhis belgesi için neler yapılması gerektiği, nasıl alındığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Bu konu hakkında internette araştırma yapan vatandaşlar dilekçe örneğinin nasıl yazıldığını da merak etmektedir. Peki, Çürük raporu ve terhis belgesi nasıl alınır? Çürük raporu ve terhis belgesi dilekçesi nasıl yazılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

Çürük Raporu Ve Terhis Belgesi Dilekçesi Nasıl Yazılır?

Askerlik çağına gelmiş her erkek vatani görevini yerine getirmek zorundadır. Fakat bazı sağlık sorunlarından dolayı bu görevi yerine getiremeyecek olan kişilerde bulunmaktadır. Askerlik çağına gelmiş ve askere çağıran bireyler askerlik şubesi tarafından sağlık kontrolüne tabi tutulur. Bu süreçte sağlık durumu elverişsiz görülse ise çürük raporu verir. Çürük terimi zorunu vatana hizmet olan askerlik hizmeti için yeterli sağlık durumuna sahip olamama durumu olarak ifade edilir. 

Bu durumla karşılaşan kişilerde çürük raporunun nasıl alındığını, dilekçenin nasıl yazıldığını araştırmaktadır. Çürük raporu ve terhis belgesi isteme işlemi askerlik şubesinden talep edileceği gibi e- devlet üzerinde de talep edilebilir. Çürük Raporu Ve Terhis Belgesi Dilekçesi şu şekilde yazılmaktadır:

 

 

Çürük Raporu Ve Terhis Belgesi

T.C.

……………………

          ASKERLİK ŞUBESİ          …../……./2021

 

 

TALEPTE BULUNAN :  …. TC ……

ADRES                   :

TEL                          :

TALEP KONUSU    : ………….. KOMUTANLIĞI TERHİS BELGESİ VE ÇÜRÜK RAPORUNUN TARAFIMA GÖNDERİLMESİ TALEBİ

AÇIKLAMALAR: Ben talepte bulunan olarak  …./…./…. tarihinde yüksekten düşme sonucu ağır yaralı olarak …………………… ASKERİ HASTANESİNE yattım. Buradan yaklaşık 4 ay sonra ……………………. HASTANESİNE …./……/….. TARİHİNDE yattım. 

 

 

Buradan …/…../…… tarih ……………………servisinden ASKERLİĞE ELVERİŞSİZ olduğuma dair rapor aldım. Bunun akabinde de terhis edilerek eve gönderildim. 

Fakat bana bu evraklarım teslim edilmemiştir. Ben halen tedavi aşamasında bulunmaktayım. Bu sebeple tarafıma yukarıda belirttiğim adresime ……………. ASKERİ HASATANE BAŞTABİPLİĞİNİN vermiş olduğu ASKERLİĞE ELVERİŞSİZDİR RAPORUNU VE TERHİS belgelerimin şubenize gönderilmiş olduğunu öğrendiğimden bu belgelerin  tarafıma gönderilmesini arz ve talep ederim. 

TALEPTE BULUNAN : ……

ADRES:

TEL      :

Çürük raporu ve terhis belgesi Çürük raporu ve terhis belgesi nasıl alınır Çürük raporu ve terhis belgesi dilekçesi nasıl yazılır Çürük raporu ve terhisi nedir