Daha Dolar ile Euro Ayıramıyorsun Oy Kullanıyorsun! Genç Vatandaş Verdiği Yanıtla Kendine Hayran Bıraktı!

TAKİP ET

Sokak röportajlarında bir genç türkiye'deki hayat pahalılığını anlatırken kendisine muhaliflik yapan dayıya öyle cevaplar verdi ki!

Reklam
Reklam

Sokak röportajları sosyal medya gündem olmaya devam ediyor. Son olarak bir gencin verdiği örnekler kendisine hayran bıraktı! 

Sade Vatandaş kanalının sokak röportajında bir gencin Türkiye'deki düzeni , hayat pahalılığını, verilen emeğin karşılığını alamamayı analtımı kendisine hayran bıraktı.

Türkiye'de artık ev almak imkansız. Öyle ki cep telefonları, bisikletler dahi kredi çekileren alınıyor. Kiralar İstanbul'da uçuk bir düzene geçti. Sadece ekonomik anlamda değil, sokaklar katil tecavüzcü öfkeli suçlularla dolu, nufüs hızla artıyor, sosyal medyada yalan dolanla hayvanlara doğaya kin nefret yayılıyor. 

Sokak röportajlarında bazı vatandaşların isyanlarına gelen tepkiler ağızları açık bırakırken son video gündem oldu.

Sade Vatandaş sokak röportajlarında genç bir vatandaşın Türkiye'deki hayat pahalılığını anlatımı hayran bıraktı. 

Genç iktidarı destekleyen yaşlı bir dayıya "Bak tek bir şey anlatıcam. Şu 5 Euro Avrupa'da çoğu ülkenin kullandığı para biriminden. Adam bunu kazanmak için yarım saat belki çalışmıyor. Şu 100 lira burada bizim milletimiz kazanamk için 8 saat çalışıyor günde. Şu şuna eşit. Yarım saatlik emekle 8 saatlik emek eşit. Anladın mı dayıcım. Ben sana bunu anlatmaya çalışıyorum. Sen kendini Afrikay'la kıyaslama. Adam üniversite sınavına griecek kendisi 30 binde. Adam kendini bir milyoncu kişiyle mi kıyaslıyor. 20 bindekimiyle kıyaslıyor. Sen kendini bunla kıyaslıycaksın dayı. Çünkü biz gelişmekte olan ülkeyiz aç ülke değiliz." diyerek cebindeki 5 Euro ve 100 TL'yi göstereret anlattı.

Ancak bunun üzerine hiç bir şey anlamayan dayı "Bak sende dolar var maşallah bizde o da yok" dedi. Bunun üzerine genç "Dolar değil dayı Bunun Euro olduğunu bile bilmiyorsun sonra sen oy kullanıyorsun" dedi.