Daha güçlü ve daha ince bir vücut için diyetiniz nasıl olmalı?

TAKİP ET

Zihninizi ve aynı zamanda evinizi boşaltmak, yakın geçmişte büyük bir popülerlik kazandı.

Reklam
Reklam

Ancak doğru olanı yapmak, hedefe yönelik olmakla başlar, bu nedenle amacınız daha güçlü ve daha ince bir vücuda sahip olmaksa ve bunun için sıkı bir şekilde antrenman yapıyorsanız, Mary Kondo'nun diyetinizi biraz destek için muhtemelen iyi bir fikirdir! Sahiba B. – MS Beslenme Bilimi ve Araştırma Politikası, ABD, fitness hedeflerinize ulaşmak için diyetinizden çıkarmanız gereken temel bilgileri paylaşıyor.

Akşam 8'den Sonra Yemek Yemeyi Bırakın

Ayurveda'ya göre, 22:00 - 02:00, karaciğerimizin kendini temizlemek ve detoksifiye etmekle meşgul olduğu ve vücudun, hücreleri yenileyebilmesi ve hücre hasarını onarabilmesi için toksinleri kendi kendine attığı ve uzaklaştırdığı zamandır. Vücudumuzdaki temizlik başlamadan önce, yiyeceklerimizin sindirilmesi, metabolize edilmesi ve emilmesi gerekir. Bu nedenle akşam yemeğinizi gerçekçi bir saat olan 20.00'de bitirmeniz gerekirken ideal saat 18.00'dir. Akşam geç saatlerde (gün batımından sonra) ağır, tuzlu yemek yemenin yalnızca şişkinliğe, iltihaplanmaya ve yağ birikimine yol açacağını unutmayın.

Şekere Elveda Deyin

Şeker, tüm farklı isimleri ve biçimleriyle, besin değeri olmayan boş kalorilerden başka bir şey değildir. Bazı doğal alternatifler biraz sağlıklı görünebilir ancak besinsel faydaları çok azdır. Sadece günlük kalori alımınıza eklenirler ve bağırsaktaki iltihaplanmaya katkıda bulunurlar. Buna karşılık, bu beslenme emilimini ve sızdıran bağırsak sendromunu etkileyebilir. Spor/enerji içecekleri, protein barları, zindelik ilerlemenizi rayından çıkarabilecek endişe verici miktarlarda şeker içerir.

İşlenmiş Gıdaya Yer Yok

İşlenmiş, paketlenmiş, konserve gıdalar, sağlığınıza yarardan çok zarar veren sodyum, şeker, yapay dengeleyiciler, bitkisel yağlar vb. bakımından yüksektir. Amacınız daha zinde, daha ince görünen bir vücuda sahip olmaksa, onlardan mümkün olduğunca kaçının. Bir kutuda/kutuda gelen her şey diyetinizde ihmal edilebilir olmalıdır. Burgerler, pizzalar, patates kızartması, sosisli sandviçler, bhaturas, samosas, cips, fincan şehriye ve benzerleri 'yılda bir kez yemek' listenizde olmalıdır.

Düşük Kaliteli Proteinleri Kaldırın

Planınıza soya nuggets, soya parçaları, ahtapot eklemenin protein ihtiyaçlarınızı karşılamanıza yardımcı olduğunu düşünüyorsanız, balonunuzu patlattığım için üzgünüm. Bunlar kaliteli proteinler değildir, aslında işlenmiş gıda kategorisine girerler. Endüstriyel olarak üretilirler, tüm besin maddelerini sökerler, geride sadece soya izolatı ve sentetik bileşenler bırakırlar. Bunlar sadece fitness ilerlemenizi engellemekle kalmaz, aynı zamanda sizi şişkin bırakır ve hormonal dengesizlik riskinizi artırabilir. Bu nedenle diyetinizi temiz tutun ve öğünlerinize organik yumurta, kümes hayvanları, organik A2 süt ve süt ürünleri, tofu, edamame, soya fasulyesi gibi yüksek kaliteli proteinler ekleyin.

Bitkisel ve Rafine Yağları Çıkarın

Endüstriyel olarak üretilen bitkisel yağlar ve tohum yağlarındaki Omega 6 / Omega 3 oranı çarpıktır, bu da onları pro-inflamatuar hale getirir. Kabul edilebilir oran 3:1'dir ancak bunlar 15 ila 20:1 kadar yüksektir. Bunları organik desi ghee, saf hardal yağı ve zeytinyağı ile değiştirin ve farkı görün.

Kurutulmuş Gıdaları Sınırlandırın

Evet, vücuttaki fazla suyu atmak, tartıyı lehinize çevirmenize yardımcı olur. Bununla birlikte, bunu her gün takviyelerin yardımıyla yapmak, elektrolit dengesizliğine ve kan basıncında düşüşe neden olabileceğinden uzun vadede faydalı değildir. Kafeinli içecekleri ve alkolü tüketmek, suyu vücuttan dışarı atar ve susuz kalmasına neden olur, bu da vücudun su depolama mekanizması olan su tutulmasına yol açar. Bu nedenle, susuz kalan içeceklerin tüketimini sınırlayın ve bunları limon suyu, hindistancevizi suyu, sebze suları, berrak çorbalarla değiştirin.

Sonuç olarak, Sahiba, “Yemek korkusunu, belirli yiyeceklerle ilişkili suçluluğu ve vücut utancını ortadan kaldırın. Yemek ve vücudunuzla olan ilişkinizi iyileştirin ve ancak o zaman o daha güçlü, daha yağsız vücut da sağlıklı ve mutlu olacaktır.