Daha parlak, pürüzsüz bir cilt için 2023 yılında başlamanız gereken 5 alışkanlık

TAKİP ET

Herkesin kafasında farklı bir 'güzel cilt günü' vizyonu vardır. Bu, daha az sivilce, daha dolgun bir cilt, daha az kızarıklık ve hatta çok fazla uyumuş gibi görünmek anlamına gelebilir. Birçoğu için pürüzsüz doku ve parlaklık da önemli faktörlerdir.

Reklam
Reklam

İkincisine ulaşmanıza yardımcı olmak için, 2023'te başlamanız gereken uzmanlar tarafından desteklenen beş alışkanlığı burada bulabilirsiniz. Bunlardan bazılarının tam olarak etkisini göstermesi birkaç hafta (veya aylar) sürse de, daha parlak, daha yumuşak bir cilt için sabır küçük bir bedeldir.

Cilt döngüsü alıştırması yapın

Önce topikal ürünlerden bahsedelim; ürünlerinizi kullanma sırası sağlıklı bir cilt için çok önemlidir. Etkileşim için formüle edilmemiş güçlü aktifleri karıştırıp karıştırmadığınıza veya bir bileşeni çok sık veya çok az kullanıp kullanmadığınıza bakın, bu ürünlerden maksimum fayda görmeyeceksiniz.

Tek bir kolay çözüm: Cilt değiştirme alıştırması yapın. Bu terim, kurul onaylı dermatolog Whitney Bowe, MD, FAAD tarafından birkaç yıl önce icat edildi. Cilt bakım ürünleriniz için haftalık bir program gibi düşünün. Temel döngü yöntemi, bu işlem sırasını gerektirir:

1. Gece: Eksfoliasyon gecesi. Bu, AHA, BHA veya PHA gibi kimyasal bir eksfoliant kullanmak anlamına gelir; veya nazik bir fiziksel temizleyici veya peeling maskesi tercih etmek. Pul pul dökülmenin retinoid gecesinden önce olmasının nedeni, bu bileşenlerin ölü deri hücrelerini atmasıdır, bu da retinol ürününüzün cilde daha da derinlemesine nüfuz edebileceği (böylece daha iyi çalışabileceği) anlamına gelir.

2. Gece: Retinoid gece. Bu akşam, kendinizi rahat hissettiğiniz herhangi bir retinol kullanın. Bu, reçetesiz satılan hafif bir ürün veya reçeteli bir krem ​​olabilir (eğer derminiz size veriyorsa).

3. ve 4. Geceler: İyileşme gecesi. Rutininizin üçüncü ve dördüncü gecesinde, yukarıda listelenen aktif maddelerin hiçbirini kullanmayın. Bu dinlenme günleri, cildinizin iyileşmesini sağlamak için tasarlanmıştır... Bu onarıcı tedavi gecelerini planlayarak, aşırı pul pul dökülme, retinoid reaksiyonları ve benzerlerini (tümü tahrişe, engebeli dokuya, kuruluğa ve kızarıklığa neden olabilir) önleyeceksiniz.

Vurmayı dene, vazelin olmadan

Pek çok insan, her gün cildi soymanın daha parlak, pürüzsüz bir cildin anahtarı olduğunu düşünür, ancak bu herkes için doğru değildir. Aslında, her gün peeling yapan (özellikle güçlü formüller kullanan) birçok kişi, olumlu tepkilerden çok olumsuz tepkiler yaşayabilir.

Yukarıda bahsedildiği gibi, cildinizi pürüzsüz tutmak için iyileşme geceleri gereklidir. İyileşme gecesine devam etmenin bir yolu, cildinizi "vurmaktır" - AKA, yüz kreminizin üzerine tıkayıcı bir nemlendirici uygulayın.

Bazıları basit bir vazelin jölesine uzanır, ancak tek seçeneğiniz bu değildir. Bu jeller cildiniz için güvenli olsa da, kozmetik sınıfındaki seçenekler bile o kadar çevre dostu değildir, bu da kullanımından kaçınmak için yeterli bir nedendir: "Mineral yağ petrokimyadan türetilmiştir, yani bitkisel jeller varken mineral yağ kullanmak çevreye karşı sorumsuzcadır." ve daha sürdürülebilir olan hindistancevizi yağı gibi meyve yağları," diyor temiz kozmetik kimyageri Krupa Koestline içerik hakkında.

Bunun da ötesinde, vazelini diğer tıkayıcı maddelerle değiştiren balzamlar, halsizlik rutininizi daha da etkili hale getirebilir.

Seramidleri kullanın

Seramidler, topikal nemlendiricilerde olmazsa olmazdır, ancak burada durmamalısınız. Vücutta üretilen herhangi bir şey gibi ( örneğin kolajeni alın ), içeriden de çalışmak isteyeceksiniz. Bu, seramidleri almak ve bunları cilt bakımı yoluyla uygulamak anlamına gelir.

Topikal ürünler veya takviyeler ve yiyeceklerden olsun, cildinizdeki seramid seviyelerine doğrudan katkıda bulunacak ciltle özdeş seramidlere dikkat edin.

Doğal seramid üretim seviyelerinizi desteklemek için sağlıklı bir cilt bakımı rutini uyguladığınızdan, cildi seven yiyeceklerle dolu dengeli bir diyet yediğinizden ( burada birkaç A+ eklemesi var ) ve cilt bariyerinizi nemlendirici, SPF ile koruduğunuzdan emin olun ve deneyin aşırı pul pul dökülme, retinoid reaksiyonları ve güneş yanıklarından kaçınmak için elinizden gelenin en iyisini yapın.

Omega-3 yönünden zengin besinlere öncelik verin

Cilt bakımından baştan sona bahsederken, öncelik verilmesi gereken bir bileşen daha var: Omega-3’ler. Omega-3'ler ve cilt sağlığı arasındaki bağlantı iyi belgelenmiştir. Aslında uzmanlar, cildi iyileştirmeye ve korumaya yardımcı olmak için rutin olarak yağ asidi alımını artırmayı önerir.

Bowe, omega-3'lerin "cildi esnek ve nemli tutması" için lütuf olarak somon balığını ıssız ada yiyecek seçimi olarak bile görüyor.

Ayrıca cildinizin yüzeyinde nemi hapsetmeye ve çevresel saldırganları dışarıda tutmaya yardımcı olan doğal lipitler (seramidler gibi) ve yağ asitleri bulunur. Kurul onaylı dermatolog MD Joshua Zeichner'ın bir keresinde mbg'ye söylediği gibi : "Doğal yağlar, dış deri tabakasının bütünlüğünü korur" ve sağlıklı bir lipit tabakasına sahip olduğunuzda, cildiniz esnek ve nemli görünür.

Günlük bir yüz masajı ritüeli başlatın

Son olarak, rutininize bir çeşit yüz masajı dahil etmek isteyeceksiniz. Bunun yirmi dakikanızı almasına gerek yok (tabi siz istemiyorsanız). Bu ritüel alet gerektirmez ( burada bir DIY yaklaşımı ) - ancak bir gua sha veya yüz silindiri güzel bir ek olabilir.

Yüz masajının bu kadar önemli olmasının nedeni: Araştırmalar, masajın yüzdeki dolaşımı iyileştirdiğini gösteriyor. Sarah Akram Skincare'in sahibi usta estetisyen Sarah Akram, lenfatik masaj hakkında "Lenfatik drenaj, özellikle lenfatik birikim belirtileri gösteriyorsanız, cildinizin görünümü üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir" dedi.

Bu birikimi temizledikçe ve dolaşımı teşvik ettikçe, bu hayati besinlerin cilt hücrelerine ulaşması çok daha kolay olur ve beslenmiş, mutlu cilt hücreleri çok daha parlak görünür.