Dar gelirli aileler için Bakan Nurettin Nebati 2 yeni projeyi duyurdu

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, dar gelirli vatandaşlar için 2 yeni projenin detaylarını duyurdu. Çalışmaların tamamlandığını vurgulayarak müjdeli haberi duyuran bakan nebati 2 yeni proje ile ilgili detayları aktardı.

Reklam
Reklam

Bir televizyon kanalına konuk olan hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, kendisine yöneltilen soruları cevapladı. AK Parti hükümetleri döneminde vatandaşların yaşam kalitelerinin iyileştirilmesi ve bu amaca ilişkin yeni araçların üretilip geliştirilebilmesi için başta eğitim ve sağlık olmak üzere birçok adım atıldı. Bakan nebati, dar gelirli vatandaşların 2002 yılında 1,6 milyar lira alırken bugün ise 145 milyar liraya ulaştığını ifade etti. Aynı zamanda dar gelirli vatandaşların bütçe içindeki payı da 1,3’ten 5,1’e ulaştı.

Bakan nebati, konjonktürel olarak da ortaya çıkabilecek sıkıntılı dönemlerde adımların çok farklı şekillerde ortaya çıkabildiğini vurgulayarak, tüm dünyada elektrik ve doğalgaz fiyatlarının artış yaşanması sebebiyle Türkiye'de de etkisinin görüldüğünü ifade etti ve dar gelirliler için destek ihtiyacını ortaya çıkardığını aktardı. Bu bağlamda toplam 4 milyon elektrik ve doğalgaz desteği sunduklarını dile getiren bakan nebati; 2022 yılında dar gelirli ailelerin elektrik ve doğalgazı kullanabilmeleri için 142 milyar liradan vazgeçtiğini şu anda dünyada doğalgaz üreticisi olmayıp da en çok haneye destek veren ülkelerin başında geldiklerini ve şu an hane haklarındaki doğalgaz desteğinin yüzde 82 gibi çok ciddi rakamlara ulaştığını vurgulayarak önümüzdeki süreçlerde bu durumlara yönelik adımlar atacağını ifade etti.