Dar gelirli aileler için elektrik tüketim diye başvuruları başladı

TAKİP ET

Devlet, Dar gelirli ailelerin yanında olmaya devam ediyor. Elektrik tüketim desteği başvuruları son zamanlarda daha da artış gösterdi. Peki, kimler elektrik faturası desteği olabilir? Elektrik faturası yardımı başvuru şartları neler?

Reklam
Reklam

Enerji fiyatları arttıkça elektrik faturası yardımı imkanından faydalanan kişi sayısı da artmaya devam ediyor. Devlet her ay faturasını ödeyemeyen Dar gelirli ailelere elektrik tüketim desteği veriyor. Elektrik tüketimi desteğinden faydalanabilmek için birtakım başvuru şartlarını yerine getiriyor olmak gerekiyor. Bunların başında ise gelir şartı bulunuyor. Hane içinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması halinde elektrik tüketimi desteğinden faydalanmak mümkün. Temmuz ayında asgari ücrete yapılan zamla birlikte bu tutar 1833 liraya çıktı. Yani şu anda daha fazla kişi elektrik faturası tüketim desteği için başvurabilir.

Elektrik faturası yardımı alabilmek için başvuru şartları ve başvuru sureleri de vatandaşlar tarafından araştırılan başlıklar arasında yer alıyor. Peki, kimler elektrik faturası yardımı alabilir? Elektrik faturası yardımı için başvurular nasıl ve nereye yapılır?

Elektrik faturası yardımı başvuruları nereden yapılıyor?

Elektrik Faturası yardımı başvuruları için PTT'ye gitmek yeterli oluyor. Başvuru şartlarını yerine getirenler 1 adet elektrik faturası ve kimlik belgesi ile birlikte en yakın PTT şubesine giderek başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. Aynı zamanda elektrik faturası desteği ödemeleri de PTT şubeleri üzerinden yapılıyor.

Elektrik tüketim desteği ne kadar?

Elektrik faturası yardımı fatura miktarına göre değil hane içinde yaşayan Kişi sayısına göre ödeniyor. Hane içinde yaşayan Kişi sayısına göre 108 lira ile 216 lira arasında elektrik faturası yardımı almak mümkün. Ancak bunun yanında Kronik hastalığı bulunan kişilere daha fazla elektrik faturası yardımı verilebiliyor. Hane içinde yaşayan Kişi sayısına göre ödenecek elektrik faturası yardımı şu şekilde;

1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat (108 TL).

3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat (144 TL).

4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat (180 TL).

Kimler elektrik faturası yardımı alabilir?

Elektrik faturası yardımından faydalanabilecek olan kişilerin listesi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden yayınlanmaktadır. Elektrik faturası desteği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları tarafından belirlenen yardıma muhtaç kişilere verilmektedir. Eşi vefat etmiş kadınlar, 65 yaş üstü muhtaç kişiler, muhtaç asker aileleri, Öksüz yetim ve asker çocuğu yardım programı kapsamında yardım alanlar elektrik faturası yardımından faydalanabilmektedir.