Datça'da alevler yerleşim yerlerine sıçradı! Evler tahliye ediliyor

TAKİP ET

Son dakika haberi… Muğla'nın Datça ilçesinde öğle saatlerinde başlayan orman yangınına müdahale devam ediyor. Rüzgârın da şiddetiyle yayılmaya devam eden yangına 18 helikopter ve yedi uçakla havadan müdahale edilirken karadan da çok sayıda ekip müdahale ediyor. Yangın bölgesinden gelen son bilgilere göre 20 ev tahliye edildi ve dört orman işçisi ise dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Son dakika haberi… Muğla’nın Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi’nde bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını rüzgârın şiddeti ile birlikte hızla yayıldı. Ekipler hava alevlere karadan ve havadan müdahale etmeye devam ederken bölgeden kötü haberlerde geliyor. Alınan bilgiye göre yangın yerleşim yerlerini tehdit etmeye başladı. Yangın sebebiyle şu anda 20 evimi boşaltıldığı öğrenildi. Aynı zamanda dört orman işçisi de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Tarım ve Orman Bakanı bölgede

Datça’da çıkan orman yangını sonrasında Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de incelemeler yapmak üzere bölgeye gitti. Milli Savunma bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre Datça’da çıkan orman yangınları söndürülmesi için Muğla Valiliği’nin talebi üzerine uçaklarda harekete geçti.

20 ev tahliye edildi

Datça ilçesine bağlı Mesudiye Mahallesi radar mevkiinde bugün saat 12:30 sularında başlayan yangına çok sayıda ekip müdahale ediyor. Ancak şiddetli rüzgârın etkili olmaya devam ettiği bölgede rüzgârın hızı yangına müdahaleyi güçleştiriyor. Havadan ve karadan yapılan tüm müdahalelere rağmen yangın rüzgârın etkisiyle hızla büyürken ekipler canla başla çalışıyor. Yangın bölgesinden alınan son bilgilere göre bölgede bazı evlerde zarar görmeye başladı. Şu ana kadar yangının etkilediği yerleşim bölgelerinde 20 evi tahliye edildi. Bölgede bulunan haber muhabirleri ise bir evin ve bir otelin yandığını bildirdi. Yangının söndürülememesi halinde Mesudiye bölgesine kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.

Ayrıca yangına müdahale eden orman işçilerinden dördü de dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.