Datça'da orman yangını! Yerleşim yerlerine çok yakın

TAKİP ET

Muğla'nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale başladı. Yerleşim yerlerine çok yakın olduğu belirtilen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Rüzgarın şiddetli olduğuna dair bilgilerin aktarıldığı bölgede ekipler yangını söndürmek için çalışmalarına devam ediyor.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınına havadan ve karadan müdahale başladı. Yerleşim yerlerine çok yakın olduğu belirtilen yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Rüzgarın şiddetli olduğuna dair bilgilerin aktarıldığı bölgede ekipler yangını söndürmek için çalışmalarına devam ediyor. Datça'da çıkan orman yangınına ekiplerin müdahalesi sürüyor. Yerleşim yerlerine çok yakın olduğu aktarılan orman yanını panik yaratırken ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Yangın ihbarının ardından bölgeye 9 helikopter, 5 söndürme uçağı, 20 arazöz, 3 dozer, 9 su tankeri ve çok sayıda orman işçisi sevk edildi. 

Yangına Müdahale Ediliyor

Muğla'nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi Kocadağ'daki askeri radar üssünün bulunduğu yerin hemen altında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangına müdahale sürüyor. Rüzgarın şiddetli olduğu aktarılan bölgede yangına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor.

1 Ev Yandı

Yangına havadan ve karadan müdahaleler devam ederken rüzgarın şiddeti ile büyüyen alevlerin yerleşim alanı olan Maşa Çukuru'na ulaştığı ve alevlerin hızla ilerlediği Mesudiye Mahallesi Döşeme mevkiinde bir evin yandığı bilgisine ulaşıldı. Bölgedeki evler ekipler tarafından tedbir amacıyla tahliye edildi.

Yollar Kapatıldı

Yangına müdahale sürerken yangın bölgesine çıkan yolların tedbir amaçlı kapatıldığı ve sahil güvenlik ekiplerinin plajın boşaltılması için uyarılar yaptığı öğrenildi. Yine Marmaris-Datça karayolunun da tedbir amaçlı trafiğe kapatıldığı bilgisi paylaşıldı.