Datça'dan sonra İzmir Çeşme'de de orman yangını çıktı! Müdahale başladı

TAKİP ET

Datça'da başlayan orman yangınından henüz iyi bir haber gelmemişken İzmir Çeşme'de de orman yangını başladı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına müdahale zorlaştı. Bölgede çok sayıda ekip ve vatandaş yangını söndürmeye çalışıyor.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Datça ilçesinde çıkan orman yangınına müdahale devam ederken bir yangın haberi de İzmir Çeşme’den geldi. Çeşme’de başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangınına müdahale başladı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, vatandaşlar da yangına müdahaleye yardım ediyor.

Makilik alanda yangın başladı

İzmir’in Çeşme ilçesinde makilik alanda saat 13.45’te yangın başladı. Bölgeye ihbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 10 arazöz, 3 helikopter ve çok sayıda da orman işçisi sevk edildi. Rüzgarın da etkisi ile yangın kısa sürede büyürken ekiplerin müdahalesi de zorlaştı.

Takviye ekipler sevk edildi

Çeşme’de başlayan ve rüzgarın da etkisiyle büyüyen orman yangınına müdahale etmek için 2 yangın uçağı ve 1 helikopter daha bölgeye sevk edilirken karadan da takviye olarak 15 arazöz ve 4 dozer sevk edildi.

Ekiplerin yangınla mücadelesi hala devam ediyor.