Datça yangını kontrol altına alındı! Soğutma çalışmaları devam ediyor

TAKİP ET

Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmaları dünden bu yana yana devam ederken 24 saatten fazla bir süredir devam eden yangının kontrol altına alındığı öğrenildi. Bölgeden yangının kontrol altına alındığı haberleri aktarılırken soğutma çalışmalarının devam ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınını söndürme çalışmaları dünden bu yana yana devam ederken 24 saatten fazla bir süredir devam eden yangının kontrol altına alındığı öğrenildi. Bölgeden yangının kontrol altına alındığı haberleri aktarılırken soğutma çalışmalarının devam ettiği bilgisi de paylaşıldı. Datça’dan beklenen haber geldi ve dünden bu yana devam eden orman yangınının kontrol altına alındığı açıklandı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangınla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 7 kişinin yaralandığını, 10 evin hasar gördüğünü ve can kaybı yaşanmadığını aktardı.

Yangın Kontrol Altına Alındı

Datça2da 24 saati aşkın bir süredir devam eden orman yangınıyla mücadele sürerken bölgeden sevindiren haber geldi. Yangının kontrol altına alındığı açıklanırken bölgede soğutma çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı.

Datça Belediyesi'nden Açıklama

Datça Belediyesi'nden de yangınla ilgili son bilgiler aktarıldı. Sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımda, 'Mesudiye Bölgesi'nde çıkan yangın büyük oranda kontrol altına alınmış olup son müdahaleler ve soğutma çalışmaları ile gün içerisinde tamamen söndürülmesi beklenmektedir. ' ifadelerine yer verildi.

Vatandaşların Zararları Karşılanacak

Yangın bölgesindeki son durmla ilgili bilgi aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, bundan sonr ayapılacaklara değindi. Vatandaşların zararlarının tespit edileceğini söyleyen Kirişçi, 'Biraz önce 4 adet evin zarar gördüğünü söyledim ama bu ev olur veya tarımsal varlıklarımız olabilir, bunlarla ilgili zarar ziyan tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra devletimiz her zaman olduğu gibi AFAD üzerinden olanlara, diğerlerine de Cumhubrşakanlığımız aracılığıyla bu ödemeler vatandaşlarımızın zararının ziyanının tazmini konusu inşallah gerçekleştirilecektir.' dedi.