Datça yangınına müdahale etmeye giden itfaiye aracı devrildi!  Datça yangın son durum

TAKİP ET

Muğla'nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahaleler devam ediyor. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine doğru hızla ilerlerken bölgedeki son durum takip ediliyor. Yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken yangına müdahale etmeye giden bir itfaiye aracının devrildiği öğrenildi.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Datça ilçesinde meydana gelen orman yangınına müdahaleler devam ediyor. Henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangını rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine doğru hızla ilerlerken bölgedeki son durum takip ediliyor. Yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken yangına müdahale etmeye giden bir itfaiye aracının devrildiği öğrenildi. Datça’daki orman yangınına müdahale için bölgeye destek ekipler gönderildi. Bölgeden aktarılan son bilgilerde bir itfaiye aracının devrildiği yer aldı. Sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda itfaiye aracının keskin virajda devrildiği bilgisi paylaşıldı. İşte Datça’daki orman yangınıyla ilgili tüm detaylar…

İtfaiye Aracı Devrildi

Muğla’nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi Kocadağ’daki askeri radar üssünün bulunduğu yerin hemen altında henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahaleler devam ediyor. Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bölgeye sevk edilirken bir itfaiye aracının sürçünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda keskin virajda devrildiği öğrenildi.

Belediye Başkanı’ndan Açıklama

Yangına müdahale sürerken Datça Belediye Başkanı Abdullah Gürsel Uçar’dan açıklama geldi. Uçar, yangının tek bölgede sürdüğünü ancak şiddetli rüzgar nedeniyle yayıldığını aktardı. Uçakların radarı korumaya çalıştığını ve giderek artan alevlerin köye doğru ilerlediğini aktaran Uçar, ‘Yangının köye zarar vermesi şu anda mümkün görünmüyor. Ama köyün dışında daha geniş alanımız var. Yangının buraya sıçraması durumunda Marmaris yangınını geçeceğini düşünüyorum.’ ifadelerini kullandı.