Datça yangınının çıkış nedeni belli oldu! Bakan Kirişçi açıkladı

TAKİP ET

Muğla'nın Datça ilçesinde dünden beri devam eden orman yangınına müdahale sürerken yangının çıkış sebebi de araştırılıyor. Saatlerdir süren orman yangınına sabah saatlerinde yeniden havadan müdahale başladı. Bölgede incelemelerde bulunan ve yangınla ilgili son durum hakkında bilgi aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yangının çıkış nedenini açıkladı.

Reklam
Reklam

Muğla’nın Datça ilçesinde dünden beri devam eden orman yangınına müdahale sürerken yangının çıkış sebebi de araştırılıyor. Saatlerdir süren orman yangınına sabah saatlerinde yeniden havadan müdahale başladı. Bölgede incelemelerde bulunan ve yangınla ilgili son durum hakkında bilgi aktaran Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yangının çıkış nedenini açıkladı. Yangının kesin olmamakla birlikte bir elektrik trafosundan çıktığını tespit ettiklerini söyleyen Bakan Kirişçi, kesin değerlendirmelerin gün içerisinde paylaşılacağını söyledi. Öte yandan yangında 500-600 hektar civarında bir alanın zara gördüğü bilgisine de yer verildi. İşte Datça yangınıyla ilgili tüm detaylar…

Yangının Çıkış Sebebi

Dün öğle saatlerinde Muğla’nın Datça ilçesinde başlayan orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Giderek büyüyen alevlerin evlere sıçraması sonucunda bölge hızla tahliye edildi. Yangınla mücadele tüm hızıyla devam ederken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’den yangınla ilgili son durum hakkında açıklama geldi. Yangının çıkış nedeni ile ilgili de bilgi veren Bakan Kirişçi, ‘Marmaris yangınında aşırı alkollü olduğu ifade edilen bir kişi iki farklı noktadan yangının fitilini ateşlemişti. Ama burada bir elektrik trafosundan çıktığı şu anki tespitlerimiz arasında. Ancak kesin değerlendirmeyi ilerleyen saatlerde, gün içerisinde sizlerle paylaşacağız.’ dedi.

500-600 Hektar Alan Zarar Gördü

Yangında 500-600 hektar civarında bir alanın zarar gördüğünü söyleyen Bakan Vahit Kirişçi, bu 500-600 hektarlık alanın tam olarak tespitini ise yangın kontrol altına alındıktan ve gerekli ölçümler yapıldıktan sonra daha net ifade edebileceklerini söyledi. Datça yangınına müdahalede gece görev yapan helikopterlerin devrede olduğunu da aktaran Tarım ve Orman Bakanı, ‘Biz de açıkçası böyle vasfı olan ve su atan helikopterlerle ilgili Bakanlık olarak, Orman Genel Müdürlüğü olarak ilk defa test ediyor olacağız. Bunların performanslarını gözlemleme imkanımız olacak. Çünkü artık Bakanlığımızın envanterinde bu helikopterler var ve kullanılıyor olacak.’ ifadelerine yer verdi.