Dava öne alım dilekçesi nedir, nasıl hazırlanır? Dava öne alım şartları nelerdir?

TAKİP ET

Davalarının daha erken bir tarihe alınmasını isteyenler dava öne alım dilekçesini gündemlerine taşımış durumda. Peki dava öne alım dilekçesi nedir, nasıl hazırlanır? Dava öne alım şartları nelerdir? Soruların yanıtları haberimizde...

Reklam
Reklam

İnsanların çeşitli sebeplerden dolayı açtıkları davaların tarihleri diğer davaların tarihlerine, davaya bakacak olan hakimin atama ve izin günlerine ve adli tatillerine göre ayarlanmaktadır. Bazı durumlarda davaların öne alım süreci de insanların gündemine girebiliyor. Davalarını belirlenen daha yakın bir tarihe almak isteyen vatandaşlar dava öne alım dilekçesinin nasıl hazırlandığını öğrenmek için arama motorlarını meşgul etmeye devam ediyor. Peki dava öne alım dilekçesi nedir, nasıl hazırlanır? Dava öne alım şartları nelerdir? 
Dava Öne Alım Dilekçesi Nedir, Nasıl Hazırlanır?
Dava öne alım dilekçesi herhangi bir konudaki davanın çeşitli gerekçeler gösterilerek belirlendiği tarihten daha erken bir tarihe alınması için hazırlanan dilekçeye verilen addır. Dava öne alım dilekçesi bazı davaların gereğinden fazla uzaması durumunda hazırlanmaktadır. Dikkate değer gerekçeleri olan insanlar dava öne alım dilekçesi hazırlayabilirler. 
Dava Öne Alım Şartları Nelerdir?
Davalarını daha yakın bir tarihe almak isteyen kişilerin belirli bazı şartları karşılaması gerekir. Öncelike davacıların kendi aralarında söz konusu tarih konusunda anlaşması zorunludur. Anlaşmanın ardından hazırlanan dava öne alım dilekçesinin mahkemeye teslimi sonrası dava öne alım süreci tamamlanır. 
Bazı durumlarda hakim davacılara ek süreler tanıyabilmektedir. Bu süre içinde davacılar anlaşırlarsa dava tarihi daha yakına alınabilir. Fakat bu durumların gerçekleşmesi halinde dahi dava öne alınmayabilir. Mahkemeler dava öne alım dilekçelerini duruşma takvimlerini de dikkate alarak incelemektedir. Dilekçenin kabul edilme şansını arttırmak isteyen kişiler bu başvuruyu sürekli olarak yaparak mahkeme üzerinde psikolojik bir baskı kurabilirler. 
Dava öne alım dilekçesi için tıklayınız
 

dava dava öne alım dilekçe