Davutoğlu'ndan altılı masa yanıtı! 'Altılı masadan ayrıl, oyumuz sana'

TAKİP ET

Gelecek Partisi'nin Genel Başkanı Davutoğlu, Adıyaman ziyareti esnasında ilginç anlar yaşadı. Bir vatandaş Ahmet Davutoğlu'na 'Altılı masadan ayrıl hepimiz oyumuzu sana veririz' dedi. Ahmet Davutoğlu ise bu söyleme 'Bakarız' diyerek cevap verdi.

Reklam
Reklam

Gelecek Parti Genel Başkanı Davutoğlu, yaptığı Adıyaman ziyaretinde vatandaşların CHP ve HPD tepkileriyle karşı karşıya geldi. Gelecek Partisi adına çeşitli temaslarda bulunmak ve yeni il başkanlığı binasının açılışı için gittiği Adıyaman’da vatandaşlarla sohbet etti, esnafları ziyarette bulundu. Vatandaşlar, esnaflar ve şehit yakınları Davutoğlu’na altılı masayla ilgili tepki gösterdiler.
Esnaf ziyaretleri esnasında girdiği bir börekçide vatandaşla sohbet eden Ahmet Davutoğlu, bir vatandaşın kendine neden  Ak Parti’den ayrıldığını sordu ve “İsterseniz benim canımı alın, canım gitse de ben Recep Tayip Erdoğancı’yım” dedi.
Kıraathanede oturanlara da selam veren Davutoğlu, aynı tepkiyle orada da karşılaştı. Vatandaştan gelen tepkiler şu şekildeydi; “Sen buraya nasıl geldin? Ne oldu da ayrıldın? Oyumuz sana değil. Altılı masadan hiçbir şey olmaz. Sana oy vermeyeceğim. Tek başına girersen oy veririz. Dağdakilere güvenme, polisi askeri öldürene güvenme.”

Bir başka vatandaşın tepkisi ise şu sözlerle oldu; “Sen CHP ve HDP ile berabersin, hiç yakıştıramadım size. Terörle mücadeleyi siz yapmadınız, eğer yapsanız onlar gitmezdi. Altılı masan ayrıl, hepimiz oyumuzu veririz.”
Şehit yakınlarıyla da oturan Davutoğlu, şehit babasından şu sözleri duydu; “Sizi tebrik ediyorum, ne için? PKK ile altılı masada oturduğunuzdan. Bu hiç hoşuma gitmiyor. Onca şehit var, asker ve polis ölüyor. Bunu yapmayın, ben şehit babasıyım, bana yapmayın. CHP’den uzak durun.”
Vatandaş ziyaretlerinin ardından yeni il başkanlığı binasının açılışına geçen Ahmet Davutoğlu, buradan partililere seslendi. Ardından gündeme ilişkin gazetecilere açıklamada bulundu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun onanan cezasıyla ilgili yargının siyasallaştırıldığını açıklamalarında belirtti.