Delmicron varyantı nedir? Delmicron varyantı ile Omicron varyantının arasındaki fark nedir?

TAKİP ET

Tüm dünyada etkili olan Koronavirüs hastalığının yeni çıkan varyantları vatandaşlarda endişe yaratmaktadır. Covid-19 hastalığının üçüncü ve dördüncü dalgalarını yaşarken yeni çıkan Delmicron ve Omicron varyantına sahip hasta sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Hastalık hızla artarken vatandaşlar Delmicron varyantını araştırmaya başladı. Peki Delmicron varyantı nedir? Delmicron varyantı ile Omicron varyantının arasındaki fark nedir? detaylar haberimizde yer almaktadır.

Reklam
Reklam

Tüm dünyada etkili olan Koronavirüs hastalığının yeni çıkan varyantları vatandaşlarda endişe yaratmaktadır. Covid-19 hastalığının üçüncü ve dördüncü dalgalarını yaşarken yeni çıkan Delmicron ve Omicron varyantına sahip hasta sayıları gün geçtikçe artmaktadır. Hastalık hızla artarken vatandaşlar Delmicron varyantını araştırmaya başladı. Delta ve Omicron isimlerinin birleşmesiyle oluşan Delmicron varyantının ismi oluşmuştur. ABD ve Avrupa’daki Covid-19 vakalarının artmasıyla ortaya çıktığı söylenilen Delmicron varyantı hem delta varyantının hem de Omicron varyantının bazı özelliklerini taşımaktadır. 

Delmicron varyantı nedir?
Delmicron varyantı Koronavirüsün mutasyona uğrayan Alfa, Beta, Gama ve diğer varyantlar gibi yeni bir varyant değil, mevcut olarak bulunan Delta ve Omicron varyantlarının birleşiminden oluşmaktadır. Batıda hızlı bir şekilde yayılan Delmicron varyantı diğer varyantlarla aynı semptomları göstermektedir.
İlk kez geçen ay Güney Afrika’da tespit edilen Omicron varyantı, Delta varyantına göre daha hafif semptomlar göstermektedir. Daha hızlı bulaşıcı etkiye sahip olan Omicron varyantında hastaneye yatış riski daha düşüktür.  Omicron varyantı doğal enfeksiyon ve aşıların sağlamış olduğu bağışıklıkla geçebileceği söylenirken en sık görülen semptomları ise boğaz ağrısı, baş ağrısı ve yorgunluktur. 

Delmicron varyantının belirtileri nelerdir?
Delta ve Omicron varyantlarının birleşimiyle oluşan Delmicron varyantının iki varyantın birleşmesiyle oluştuğu için son derece bulaşıcı ve şiddetli belirtiler gösteren bir varyant olduğu düşünülmektedir. Delmicron varyantının semptomları arasında boğaz ağrısı, kalcı öksürük, baş ağrısı, tat ve koku alma duygusunda değişiklik, burun akıntısı ve yüksek ateş yer almaktadır. 

Delmicron nedir delmicron varyantı nedir delmicron belirtisi nedir