Denemeye değer 9 cilt bakım trendi

TAKİP ET

Dermaplanlamadan çift temizlemeye kadar bu teknikler ve yöntemler yüzünüzü kurtarmanıza yardımcı olabilir.

Reklam
Reklam

Elbette hepimizin cildi var ama ona nasıl davrandığımız, onu nasıl temiz ve sağlıklı tuttuğumuz kişiden kişiye değişebilir. TikTok'ta ve sosyal medyada sürekli olarak ortaya çıkan bir dizi yeni trendle, hangi yöntemlerin veya bileşenlerin pürüzsüz, temiz, daha genç görünen bir cilt elde etmenize yardımcı olabileceğini anlamak zor olabilir.

Ancak yüz yağlarını atlamak ve paranızı bir cilt bakım buzdolabına harcamak istemeseniz de, yüzünüzü kurtarmanıza yardımcı olabilecek başka popüler trendler de var.

Kir, yağ ve makyajı temizleyen nazik yüz temizleyici

Yüzünüzü yıkamak için kullandığınız geleneksel yöntemin artık işe yaramadığını mı hissediyorsunuz? Cilt bakım rutininize misel suyu eklemeyi deneyin. Arıtılmış su, hafif yüzey aktif maddeler ve nemlendiricilerle yapılmış olup, doğal yağları çıkarmadan cildinizi temiz tutmak için kiri, yağı ve makyajı gidermeye yardımcı olabilir.

Eksfoliye eden ve derinlemesine temizleyen bitki bazlı bir sabun

Batı Afrika'dan bitki bazlı bir sabun olan Afrika siyah sabunu, doğal antibakteriyel ve peeling özellikleri içerir. Bazı bileşenler kakao yağı, hindistancevizi yağı, karite yağı veya hurma yağı içerebilir. Sabunu haftada birkaç kez kullanmak, bakterileri gidermeye, cildinizi derinlemesine temizlemeye, cilt dokusunu ve tonunu iyileştirmeye, jilet yanığını önlemeye ve hatta hafif kızarıklıklara yardımcı olabilir.

Cildi nemlendirmek ve dolgunlaştırmak için buhar

İster sıcak bir duş, ister sauna, buhar bizi daha iyi hissettirebilir. Ve konu cildiniz olduğunda, yüz buharı evde yapılacak kadar kolaydır ve pek çok faydası vardır. Sadece siyah noktaların giderilmesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda yüz buharı cilt bakım ürünlerinizin daha iyi çalışmasına, ekstra nemlendirme sağlamasına ve cildinizi dolgunlaştırmasına da yardımcı olabilir.

Yüzünüz için bir masaj

Jüri hala yüz egzersizleriyle meşgulken (yüz kaslarınızı sıkılaştırmak ve daha genç bir görünüm elde etmek için yaklaşık 30 dakikalık bir egzersiz), yüz masajının arkasına geçebiliriz. Bu, yüz kaslarınızı gevşetmek, gerginliği azaltmak ve kan akışını canlandırmak (bu da cildinizin "parıldamasına" yardımcı olabilir) için evde kendi başınıza yapabileceğiniz basit bir görevdir.

Cildinizi ve saçınızı nemlendirmek için yağlar

Argan ağacının yemişlerinden yapılan argan yağı yüzyıllardır kullanılmaktadır. "Sıvı altın" olarak lanse edilen saf argan yağını veya Fas kökenli içeriği içeren ürünleri bulabilirsiniz. Argan yağı, içerdiği yağ asitleri, E vitamini ve antioksidanlar sayesinde elektriklenmeyi en aza indirerek ve ısı hasarına karşı koruyarak saçınıza fayda sağlayabilir. Ayrıca cildinizi nemlendirebilir ve cildinizin esnekliğini artırmaya yardımcı olabilir. Kuşburnu yağı da yaşlanma belirtilerini iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Daha dolgun, kabarık kaşlar için sabun

Ecza dolabınız size güzel, dolgun görünümlü kaşlar vermek için kalemler, pudralar, jeller ve ağdalarla dolu mu? Bu yöntemler işe yarasa da yaramasa da, o kabarık kaşları elde etmek için sabun kullanma fikrini göz ardı etmeyin. Makyaj sanatçılarının bir sırrı olan sabunlu kaş uygulaması kolay, ucuz ve kalıcı sonuçlar sağlar.

Fazla yağı gidermek için durula ve tekrarla rutini

Herkes için olmasa da, çift temizlik, yağlı cilde sahip olan veya cilt bakım ürünlerimizin cildimize daha iyi nüfuz etmesini isteyen bizler için yararlı olabilir. Buradaki fikir, önce yüzünüzü yağ bazlı bir ürünle (su geçirmez makyaj veya güneş kremini çıkarmaya yardımcı olabilir), ardından su bazlı bir temizleyiciyle (ter ve kiri kaldırabilen) yıkamak.

Size daha pürüzsüz bir cilt sağlayabilen bir yüz tıraşı

Dermabrazyon ve mikrodermabrazyon gibi profesyonel cilt yenileme teknikleri vardır, ancak dermaplanlama evde yapabileceğiniz bir şey olabilir. Bir dermaplanlama aleti (gerçekten küçük bir ustura) kullanmak, şeftali tüylerini gidererek ve cildinizi peeling yaparak cildinizi pürüzsüzleştirebilir ve aydınlatabilir. Anahtar, tahrişi önlemek için aleti cildinize haftada bir defadan fazla hafifçe ovmaktır.

Yüzünüz için koruyucu bir jöle tabakası

Muhtemelen çatlamış dudakları veya çatlamış topukları yatıştırmak için vazelin kullanmışsınızdır, ancak aynı zamanda sümüklü vuruş olarak bilinen bir yüz bakımı tekniğinde de kullanabilirsiniz . Gece cilt bakım rutininizin bir parçası olarak tek yaptığınız yüzünüze az miktarda vazelin sürmek, bu da cildinizde koruyucu bir bariyer oluşturur. Yatağa girmeden önce 30 dakika bekleyin, böylece nem kaybını önler ve zararlı dış moleküllerin cildinize girmesini engeller.