Dengeleri sarsan iddia! Rus gemisinin batmasında ABD detayı!

TAKİP ET

Ukrayna tarafından Rusya'nın kruvazör gemisi Moskova'nın batırılması savaşa damga vuran gelişmelerden biri olmuştu. Dünyada yankı uyandıran bu olayla ilgili ortaya çıkan yeni detaylar ise mevcut ABD – Rusya gerilimini daha fazla artıracak gibi gözüküyor…

Reklam
Reklam

Rusya’nın dev gemisini Ukrayna’nın vurması dünya genelinde bir yankı bulmuştu. Rusya geminin vurulduğunu net olarak açıklamamıştı, fakat battığını söylemişti. Geminin nasıl vurulduğuyla ilgili soru işaretleri vardır. İddialarsa ABD istihbaratının bu olayda etkili olduğu yönünde…
Olayları kızıştıracak iddia
Rusya’nın Karadeniz’deki sancak gemisi, Ukrayna tarafından batırıldı. Ukrayna’nın Moskova kruvazörünü nasıl vurduğu ise hala merak ediliyor. Şimdiyse ortada ABD’nin geminin batırılmasında etkili olduğuyla ilgili iddialar var.
Haber kanalı NBC’de ABD istihbaratının paylaştığı bilgiyle Ukrayna’nın Rus kruvazörünü vurduğu söylendi.
Önce ABD doğruladı
Saldırının gerçekleşmesinin öncesinde Ukrayna kuvvetlerinin Amerikalılara Karadeniz’de seyreden bir gemiyle ilgili soru sorduğu iddia ediliyor. Bu iddianın söz konusu olduğu habere göre ABD istihbaratı o geminin Moskova olarak tanımlı olduğunu belirtiyor ve konumunu doğruluyor. Bunların ardındansa Ukrayna’nın gemiyi hedef aldığı söyleniyor.
Diğer yandan, Ukrayna’nın Moskova’yı hedef alacağını bilmeyen ABD’nin saldırı kararına karışmadığı da iddialar arasında.

Rus gemilerinden gelen saldırıları tespit eden ABD’nin bunları Ukrayna ile paylaştığı da bir diğer iddialar arasında yer alıyor.
Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı), Ukrayna ile Amerikan istihbaratının bilgi paylaştığını doğrulamış olsa da Moskova kruvazörüyle ilgili yorumlardan kaçınıyor.
Savaşta batırılan en büyük gemilerden
Moskova gemisi 510 kişilik mürettebat taşıyan, güdümlü füze kruvazörü olan bir gemi olarak Rusya’nın Karadeniz Filosunun sancak gemisi olarak bulunuyordu. Bu gemi II. Dünya Savaşı’ndan bu yana bir savaşta batırılan en büyük gemi olarak karşımıza çıkıyor.
14 Nisan gününde, iki Neptün gemisavar füzesiyle vurulduktan sonra battığını ABD açıklamıştı.