Deniz kumu ve köpük dolgu ölümü taşıdı

TAKİP ET

Marmara depreminde acı şekilde görüldü ki deniz kumu kullanılması binlerce kişinin mezarını yapmıştı. Kahramanmaraş merkezli depremde de deniz kumu yine felaketi getirdi...

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş’ta olan 2 depremin yankısı çok büyük oldu. 10 ilin etkilendiği bu felaket bölgesine Kocaeli’den yardıma giden gönüllü Arif Naz, “21 yıldır inşaat sektöründe çalışıyorum. Enkazlarda deniz kumu ile karşılaşıyoruz, buna çok üzülüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hatay’da binaların beton olması gereken kısımlarının köpük dolguyla doldurulduğu görüntülendi. Yıkılan birçok binada deniz kumu tespit edildi.

134 şüpheli gözaltına alındı

Sosyal medya üzerinden Firuz Mutlu Apartmanı ve Süleyman Mutlu Apartmanı’nın görüntülerini Antakya’dan paylaşan bir vatandaşın, “Taşıyıcı kolonlar sağlam değil, binanın yarısı beton, yarısı köpük. Bunu yapanların kaçmasına izin vermeyin” ifadelerini kullandı. Yıkılan binalardan sorumlu 134 kişi hakkında işlem yapılarak tutuklandığı ise Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından açıklandı.

Bloklar 10 dakikada deliniyor

Kocaeli’den Antakya’ya giden kurtarma gönüllüleri içindeki tecrübeli inşaatçılar, yaptıkları incelemelerde deniz kumu tespit ettiler. 2-3 saatte delinebilmesi gereken beton blokların bu nedenle dayanıksız olduğunu, 10 dakikada delindiğini ifade ettiler.

Kaçmalarına izin verilmedi

Depremin ardından binalarda kusur bulunmasıyla soruşturmalar başlatıldı. Gaziantep’teki Pamukoğlu Sitesi’nde 14 kişinin enkazda hayatını kaybetmesi sonucu sitenin inşaat mühendisi A.G. (62) Afyonkarahisar’da tutuklandı.

9 kişinin yaşamını yitirdiği Bahar Apartmanı müteahhiti İbrahim Mustafa Uncuoğlu İstanbul’da yakalandı.

Gaziantep, Ayşe Mehmet Polat Sitesi’nin fenni mümessili Mehmet Ertan Akay tutuklandı.

70 kişinin ölümüne “Mukadderat” dedi

Adana Çukurova, Hasan Alpargün Apartmanı’nın yıkılması sonucu 70 kişi hayatını kaybetti. KKTC’den Adana’ya getirilerek tutuklanan Alpargün, buna “Mukadderat” dedi.