Denizden gelen bereket sofraları şenlendirdi: Güncel balık fiyatları

TAKİP ET

1 Eylül'de açılan balık sezonu ile birlikte bereketli bir dönem başladı. Hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzü güldü.

Reklam
Reklam

Peki, en uygun fiyata sahip balık hangisi oldu? Palamutun kilosu ne kadar? Hamsi dönemi ne zaman başlayacak? İşte, güncel balık fiyatları…

Yaz aylarının sona ermesi ile birlikte balık fiyatlarında da önemli bir düşüş yaşandı. 1 Eylül’de vira bismillah diyen balıkçılar, mavi sulara ağlarını attı. Karadeniz Bölgesi’ndeki balık bolluğu sezonun bereketli geçeceğinin sinyallerini verdi. Eylül ayında palamut dönemi başladı. Palamut fiyatları 125 TL’den 25 TL’ye kadar düştü. Enflasyon oranlarının yükselmesi nedeniyle temel besin ürünlerine üst üste zam geliyor. Özellikle et ve tavuk fiyatlarındaki artış nedeniyle vatandaşlar zor duruma düştüğü görülüyor. Bu durum vatandaşların balık tüketimini de destekledi. Zira, balık fiyatlarının düşmesi nedeniyle her bütçeye uygun hale geldi. Ekim ayı ile birlikte hamsi dönemi de başlıyor. Ege Bölgesi’nde ise sardalya bolluğu yaşanıyor. Sardalya’nın kilosu 20 TL’den satışa çıkarılmaya başlandı. 

Hamsi fiyatları ne zaman düşecek?

Balıkçılar, hamsi fiyatlarının kış aylarında daha uygun olacağını ifade ediyor. Zira, kar yağdıktan denizlerde hamsi bolluğu yaşanıyor. Karadeniz’den ülkemizin dört bir yanına dağıtımı yapılan balıkların fiyatlarında yüzde 80 oranında indirim yapılmaya başlandı. Palamut fiyatlarının Ekim ayı içerisinde 10 TL’ye kadar düşmesi bekleniyor. Hamsi fiyatlarının düşmesi içinse daha zaman var. Bereketli bir sezon yaşanacağını düşünen balıkçılar hamsinin kilosunun 5 TL’ye kadar düşmesini bekliyor. Henüz hamsi dönemi başlamadığı için kilosu 30 ila 50 TL arasında satışa çıkarılıyor. Balıkçılar, Ekim ayında en lezzetli balık türlerinin çipura, levrek, sardalya ve tekir olduğunu belirtiyor.