Deprem bölgesi kalıcı konut yapımı başladı! E-devlet üzerinden ev hasar durumu öğrenilebilir

TAKİP ET

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremiyle ilgili Gaziantep'te açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Arama kurtarma çalışmalarında sona gelinmesiyle beraber hayatın normale dönmesi için çalışmalara hız kesmeksizin devam edileceğini söyleyen Bakan Murat Kurum, “Önceki depremlerde Malatya’da, Elazığ’da, İzmir’de, Kastamonu’da nasıl afette hızlı biçimde konutlarımızı yaptıysak bu 10 ilimizde de aynısını yapacağız. Tüm şehirlerimizde hayatı normale çevirerek, vatandaşlarımız sağlam ve güvenli konutlara çevrilecek süreci TOKİ Başkanlığı eliyle yürüteceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Hasar tespiti yapılıyor

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Bakanlığa bağlı olan genel müdürlükler ile birlikte TOKİ ve Emlak Konut’un da 30 bin işçi ve mühendisleriyle arama kurtarmaya destek olduğunu belirtti. Murat Kurum, “Enkaz kaldırma işleyişinde beraber yeni yerleşim alanlarının kurulum noktasında da gereken çalışmaları, bölgenin yöresel ihtiyaçlarına yönelik çalışmaları ve bir dakikayı dahi önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın soğuktan, yağmurdan ve güneşten en kısa zamanda kurtulabilmesi için kalıcı konutların yapımını başlatmak suretiyle Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut yapım seferliğini de bu bağlamda başlatıyoruz. İnşallah en kısa zamanda inşaatlarımıza başlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Karadan, uyduyla ve dronelerle ön hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirten Kurum, “Vatandaşlarımız e-devlet üzerinden T.C. kimlik ve adreslerini girerek veya hasartespit.csb.gov.tr adresine girerek evlerinin hasar durumunu araştırabilir. Hasarsız, az hasarlı evlere girilebileceğini. Orta hasar, ağır ve acil yıkılacak evlere ise kesinlikle girilemeyeceğini buradan öğrenebilirler.” açıklamasında bulundu.