Deprem bölgesinde kayıp bebek iddialarına Bakan Derya Yanık'tan yanıt geldi

TAKİP ET

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen şiddetli depremlerin ardından bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgesindeki tüm çalışmalar an be an takip edilirken enkazdan çıkarılan bebeklerin kayıp olduğu iddiası gündem oldu.

Reklam
Reklam

Deprem bölgesindeki bazı çocukların enkazdan çıkarıldıktan sonra kaybolduğuna dair iddialar sosyal medyanın gündemine yerleşirken herkesin merak ettiği bu konuyla ilgili Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan açıklama geldi. Kayıp iddialarına yanıt veren Bakan Yanık, böyle bir durumun söz konusu olmadığını aktardı ve bir dezenformasyon başladığını söyledi.

DEPREM BÖLGESİNDE BEBEKLERİN KAYBOLDUĞU İDDİASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken enkazdan çıkarıldıktan sonra kaybolan çocuklar olduğuna dair iddiaları yanıtladı. AFAD Koordinasyon Merkezi’nde önemli açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, ‘Refakatsiz çocukların ekiplerimiz dışında hiçbir şekilde başkasına teslim edilmesi söz konusu değildir.’ diyerek kaçırılma iddialarını yanıtladı.

‘SÖZ KONUSU DEĞİL’

Deprem bölgesindeki refakatsiz çocukların çok gündem olduğunu ve bu çocuklarla ilgili çok sayıda iddianın gündeme geldiğini aktaran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bununla ilgili özellikle bilgilendirme yapmak istediğini söyledi ve ‘Deprem bölgesinde kuruluşlarımıza aldığımız, gözetimini yaptığımız çocukların sorumluluğu şu anda bizde. Bunun dışında enkaz altından çıkarılıp hastanelere götürülmüş ve tedavisi tamamlanan çocukların da Sağlık Bakanlığımızla yaptığımız çalışma çerçevesinde Bakanlığımız personeli dışında herhangi bir üçüncü şahsa komşusuyum, akrabasıyım, yakınıyım diyen herhangi birine teslim edilmesi söz konusu değil.’ ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARINA ULAŞAMAYAN AİLELERE ÇAĞRI

Bakanlığa teslim edilen çocukların kimlik tespitinin yapılmasının ardından ebeveynin veya akrabasının tespitinin yapılacağını ve ardından çocukların güvenli bir şekilde ailelerine teslim edileceğini aktaran Bakan Derya Yanık, ‘Bunu özellikle paylaşmak istiyorum. Çünkü bu konuda dezenformasyonun başladığını görüyoruz. Bu noktada lütfen milletimiz, aileler ve ilgililer müsterih olsunlar. Çocuklarına ulaşamayan, enkazdan çıkarıldıktan sonra birbirinden haber alamayan aileler Bakanlığımızın herhangi bir birimine müracaat edebilirler. Biz gerekli koordinasyonu sağlayıp onları eğer bizim gözetimimizde ise muhakkak buluşturmaya çalışacağız.’ dedi.