Deprem bölgesinde okulların açılacağı tarih açıklandı

TAKİP ET

Bakan, depremin vurduğu illerde okulların yeniden açılış tarihlerini açıkladı.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin güneyinde meydana gelen ölümcül depremlerin ardından hasar tespitlerinin ardından üç kategoriye ayrılan depremin vurduğu illerdeki okulların yeniden açılış tarihlerini açıkladı .

Deprem bölgesindeki eğitim sürecine ilişkin Malatya'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Özer, depremden etkilenen 10 ilin 3 kategoriye ayrıldığı bilgisini verdi.

İlk kategoride 1 Mart itibarıyla eğitimin başlayacağı Adana, Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa illeri yer alıyor.

İkinci kategoride eğitim tatilinin 13 Mart'a kadar uzatılacağı Gaziantep ve Osmaniye yer alıyor.

Özer, üçüncü kategoride depremden en çok etkilenen iller olan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay'ın yer aldığını ve 27 Mart'tan itibaren eğitime devam edileceğini duyurdu.

“Bugün itibariyle [Türkiye'nin 81 ilinin] 71'inde okullar açıldı. Deprem bölgesindeki 10 ilden diğer illere geçiş yapan öğrenci sayısı 74 bin 884'e yükseldi. Sayılar her geçen gün artıyor ve bu öğrencilerimizi ihtiyaca göre yurtlarımıza yerleştiriyoruz. Bu 10 şehre sonradan Elazığ da eklendi” dedi.

Sadece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından güvenli kabul edilen okul binalarında eğitime devam edeceklerini vurgulayan Özer, öğrenci ve öğretmenleri riskli binalara sokmayacaklarını söyledi.

Özer, bu yıl üniversite ve liselere giriş sınavına girecek öğrencilere 1 Mart'tan itibaren destek kurslarının açılacağına da dikkat çekti.