Deprem bölgesinden araba çaldı! Yetmedi, yağma yaptı

TAKİP ET

Hatay'da Antakya ilçesinde Mehmet Ali Başkır isimli şahıs, depremzede olan Ahmet Ş.'nin otomobilini çaldı. İşyeri, araçlar ve evlerden hırsızlık yapan şahıs, paçayı Adana'da ele verdi.

Reklam
Reklam

Kahramanmaraş depreminde yıkıcı şekilde etkilenen illerden birisi olan Hatay’a bağlı Antakya ilçesinde çok sayıda yıkılan apartmandan birisi de Ahmet Ş.’nin bulunduğuydu. Ailesi ile birlikte enkaz altından sağ kurtulmayı başaran 42 yaşındaki Ahmet Ş. 9 Şubat günü Mersin’e gitti.

Şehre geri döndüğünde ise arabasını bulamadı. Polise ihbarda bulundu ve araştırmalar sonucunda aracın Adana’da olduğu öğrenildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’nün Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri incelemelerini başlattı ve Seyhan ilçesi Karasoku Mahallesi civarında Mehmet Ali Başkır (24) isimli şahsı tam arabaya binerken yakaladı.

Depremzedelerin eşyalarını çalmış

Şahıs gözaltına alınarak emniyete götürülürken, araç içinde gerçekleştirilen incelemelerde ise televizyon, 7 cep telefonu, tablet, 2 dizüstü bilgisayar, ses sistemi, 80 paket sigara, ameliyat malzemesi, takı eşyaları, tespih, poşetlerde kıyafetler, 3 farklı kişinin cüzdanları ve 5 farklı kimlik ele geçirildi.

Kimliklerin sahiplerinin tespit edilmesiyle depremzede olduklarını, 6 Şubat gecesinde araçlarına çantalarını bıraktıktan sonra yakınlarının olduğu enkazların başına gittiklerini, sonrasında çantalarının çalındıklarını fark ettikleri öğrenildi.

Mehmet Ali Başkır (24) isimli şahsa yönelik hırsızlık, kasten yaralama, uyuşturucu ticareti, tehdit, ruhsatsız silah bulundurma, mala zarar verme suçlarından 22 kayıt olduğu öğrenildi. Şahıs suçlamaları reddetti. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmasına karar verildi.