Deprem soruşturmaları devam ediyor! Tutuklu sayısı 181'e yükseldi!

TAKİP ET

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve on ilde büyük yıkımlara sebep olan iki depremin ardından da soruşturmalar yürütülmeye devam ediyor!

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve asrın felaketi olarak adlandırılan bu iki deprem meydana geldi. Bu depremde on binlerce insan hayatını kaybetti, binlerce bina yalnızca birkaç saniye içersinde tuzla buz oldu! Bu binaların yapımında rol alan mütahitler için Soruşturmalar devam ediyor. O soruşturmaları kapsamında yüzlerce kişi gözaltına alarak tutuklandı.

ŞÜPHELİLER İÇİN SON DURUM

O binalarla ilgili yürütülen soruşturmaların dışında hırsızlık soruşturmalarda devam ediyor. Binaların yapımında yer aldığı düşünülen şüphelilerden 160’ı hakimler tarafından tutuklandı, 175 kişiyse adli kontrole hükmedildi. Bununla birlikte 75 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartılırken 61 kişi hakkında da gözaltı kararı verildi.

11'İ HAYATTA DEĞİL

Başsavcılığı’nın talimatıyla 18 kişi gözaltında tutulurken, şüphelilerden 11 kişinin hayatta olmadığı tespit edildi. Yapılan incelemeler yürütülürken 62 şüphelinin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı ve altı kişinin de yurtdışında olduğu ortaya çıktı.

HIRSIZLIK SORUŞTURMASI

Geçtiğimiz günlerde bölgeye gönderilen yardımlarla alakalı olarak hırsızlık, yağma ve nitelikli dolandırıcılık olayları ile ilgili yürütülen soruşturmalarda ise 181 kişi tutuklandı.