Depremzedelere gün verildi! Oy kullanmak için adres beyanında bulunulacak

TAKİP ET

Kahramanmaraş depreminden sonra 11 ildeki vatandaşlar şehirlerinin yıkılmasıyla birlikte çevre illere gitti ya da başka yerlere taşınmak zorunda kaldılar. 14 Mayıs seçim tarihi olarak verilmişken depremzedeler için de adres beyanında bulunmaları için tarih verildi.

Reklam
Reklam

Gerçekleşecek olan 14 Mayıs seçimlerinde, seçme ve seçilme hakkını kullanması için depremzedelere açıklama geldi. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yaptığı açıklamada depremzedelerin yeni adreslerini bildirmeleri için 17 Mart saat 23.59’a kadar zamanları olduğunu duyurdu. Vatandaşlar e-devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden ve nüfusmatiklerden işlemlerini gerçekleştirebilecektir.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü açıklamasında:

“14 Mayıs seçimlerinde vatandaşlarımızın seçme ve seçilme hakkını kullanabilmesi için afetzedelere; diğer il ve ilçelere taşındılarsa o adresleri (otel, yurt, pansiyon ve geçici yerler dahil), aynı il ya da ilçedelerse de ikamet adresi haricinde bir prefabrik ev, konut, konteyner, yurt, huzurevi, çadırkent benzeri yerlerde barınıyorlarsa, 17 Mart 2023 saat 23.59’a kadar e-devlet üzerinden, nüfus müdürlüklerinden ya da nüfusmatiklerden adres beyanını yapabilecektir. 18 Mart’tan sonraya kalan işlemler seçim kurullarının kararı ile yapılabilecektir.” ifadelerine yer verildi.