Dernek ve vakıflara ucuz elektrik için çalışmalar başladı

TAKİP ET

Son günlerin tartışma konusu olan yüksek elektrik faturaları Dernek ve Vakıflarında sorunu olunca hükümet duruma el attı ve dernek ve vakıflara ucuz elektrik için çalışmalar başladı.

Reklam
Reklam

Yılbaşından sonra yüzde 127 oranında artan elektrik faturaları can yakmaya devam ederken, tartışmalar bir türlü bitmiyor. 

Evlere gelen yüksek faturaların Şubat ayından itibaren düşmesi için bir takım çalışmalar başlatılırken, aynı şekilde dernek ve vakıflara da gelen faturaların düşürülmesi için yol aranıyor. Bu kapsamda öncelikle cemevleri başta olmak üzere dernek ve vakıfların elektrik yükünü hafifletmek üzere yapılan çalışmalarda sona yaklaşıldı. Düzenlemenin 10 gün içinde kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

KDV indirimi , yeni tarife ve Ticarethane ile mesken arasında olan tarife olmak üzere 3 seçenek masada
Yeni çalışmada birkaç senaryo üzerinde duruluyor. İlk seçenek, faturanın, iş yerinin cirosuna göre düzenlenmesi. Bu formülle az kazanan az, çok kazanan da fazla elektrik ücreti ödeyecek. İkinci seçenek, yeni bir ‘ara tarife’ getirilmesi. Yani fiyatlandırması ‘Mesken’ ile ‘Ticarethane’ arasında olan, esnafa özel yeni bir tarife... Üçüncü seçenek olarak da esnafın elektrikte ödediği yüzde 18’lik KDV’nin düşürülebileceği belirtiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez “Esnaflarımız, küçük işletmeler, birtakım sivil toplum kuruluşlarından gelen talepler var. ‘Farklı tarife grupları oluşturulabilir mi’ diye ekibimiz çalışıyor. Bitince kamuoyu ile paylaşacağız” ifadelerini kullandı

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ da; düşük tarifede kilovat sınırının yükseltilmesi ve vergilendirmeyle ilgili düzenlemeler olabileceğine işaret etti.

 

elektrik faturaları dernek ve vakıflar